Καρπούζι: Αυτό είναι το μυστικό για να μην σας βγει… μάπα
Έτσι θα επιλέγετε πάντα το πιο ώριμο και το πιο γλυκό
Spotlight
-
Οργή για τη δήλωση του Δ. Βαρτζόπουλου: «Η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση – Η γυναίκα είναι για να τίκτει
-
Σφυροκόπημα για την ιδιωτικοποίηση της Υγείας από την αντιπολίτευση - Ανέβηκαν οι τόνοι με Γεωργιάδη-Πολάκη
-
Πρεμιέρα στο Ιόνιο έκανε το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu
-
Eurovision 2024: Βίντεο από την πρώτη πρόβα της Ελλάδας με τη Μαρίνα Σάττι
Το καλοκαίρι είναι εδώ. Μαζί του και το «σήμα κατατεθέν» της εποχής, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Ο λόγος φυσικά για το καρπούζι.
Το αγαπημένο φρούτο, που μας δροσίζει και απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της ημέρας, πρέπει να είναι φρέσκο, γλυκό και ζουμερό.
Πολλές φορές ωστόσο δεν είναι όπως θα θέλαμε και απογοητευόμαστε.
Τι πρέπει να προσέχουμε για να κάνουμε την καλύτερη επιλογή κάθε φορά;
Μία χρήσιμη συμβουλή για να καταλάβουμε πότε ένα καρπούζι είναι ώριμο, είναι οι σκούρες πράσινες γραμμές να απέχουν μεταξύ τους δύο δάχτυλα.
Επίσης, ένας άλλος συνηθισμένος τρόπος είναι να το χτυπάμε στο πλάι και να ελέγχουμε εάν ακούγεται ένας βαθύς «κούφιος» ήχος.
Καλό είναι να προτιμούμε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να το νιώθουμε πιο βαρύ από ό,τι φαίνεται για το μέγεθός του.
Όσο για το κοτσάνι; Αν έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινομένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό είναι και το φύλο του καρπουζιού. Τα μακρόστενα είναι αρσενικά και τα στρογγυλά είναι τα θηλυκά, που είναι και τα πιο νόστιμα και γλυκά.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις