Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Against All Odds». Ο Αριστοτέλης Μπαράκος ανοίγει το στούντιο του στο κοινό

«Against All Odds». Ο Αριστοτέλης Μπαράκος ανοίγει το στούντιο του στο κοινό

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά πέντε πρότζεκτ του διακεκριμένου designer, κάποια από τα οποία δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί δημόσια.

O designer Αριστοτέλης Μπαράκος ανοίγει για πρώτη φορά το στούντιό του στο κοινό (27-28-29 Μαΐου).

Θα παρουσιάσει τα πιο πρόσφατα έργα του και τη δημιουργική διαδικασία που κρύβεται πίσω από αυτά.

Φέροντας τον τίτλο ”Against All Odds”, το open studio γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δημιουργία του Studio Aristotelis Barakos.

Το εργαστήριο του Αριστοτέλη Μπαράκου, αλλά και ολόκληρος ο όροφος στον οποίο βρίσκεται, ανοίγουν για το κοινό ειδικά για την περίσταση.Παρουσιάζεται η συλλογή φωτιστικών Théros, η οποία είναι εμπνευσμένη από υλικά και αναμνήσεις του μεσογειακού καλοκαιριού, καθώς και ένα πρωτότυπο του επιτραπέζιου φωτιστικού Antoinette, το οποίο έχει αποσπάσει πρόσφατα βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό.

Μαζί τους εκτίθενται το κηροπήγιο Sermon, το οποίο χαρακτηρίζεται από brutalist γραμμές, και η συλλογή lounge επίπλων Bonbon που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Gousdovas Upholstery Workshop στην Αθήνα.

Την έκθεση συμπληρώνει η καινούρια σειρά φωτιστικών Taco de Luz, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας είναι το εντυπωσιακό ανακλαστικό πτερύγιο από μπρούτζο, το οποίο σφυρηλατείται εξ ολοκλήρου στο χέρι.

Μετά από χρόνια δραστηριότητας στον τομέα του βιομηχανικού σχεδιασμού, συνεργαζόμενος με εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Αριστοτέλης Μπαράκος ξεκίνησε το δικό του ανεξάρτητο design studio το 2020.

Αυτό έγινε για να στεγάσει τις εταιρικές του συνεργασίες και παράλληλα να παράξει δικά του προϊόντα, τα Studio Editions, τα οποία γίνονται σε συνεργασία με εγχώριους τεχνίτες και προμηθευτές.

Το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί το open studio την Παρασκευή 27 (opening: 18:00 – 22:00), το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου, από τις 12:00 – 20:00, στη Μάρνη 54 (2ος όροφος), Αθήνα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚO

Ο Αριστοτέλης Μπαράκος είναι βραβευμένος product designer με έδρα την Αθήνα.

Γεννήθηκε στο Μόναχο το 1984, όπου μεγάλωσε σε μια οικογένεια ραφτών, και μετακόμισε στην Αθήνα σε ηλικία 10 ετών.

Σπούδασε αρχικά φυσική, αλλά η κλίση του στο να κατασκευάζει πράγματα τον οδήγησε στον κόσμο του σχεδιασμού και στο να σπουδάσει product design στην Αθήνα.

Από την αποφοίτησή του το 2013 και μετά, εφαρμόζει τη γνώση του γύρω από το prototyping και τα υλικά, σε συνεργασία με ένα δίκτυο εξειδικευμένων τεχνιτών και ειδικών που διευρύνεται συνεχώς.

Τα προϊόντα που σχεδιάζει καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από διακοσμητικά και καθημερινά αντικείμενα μέχρι και καινοτόμες τεχνολογικές συσκευές και συστήματα για εταιρίες και startups της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το 2014 ξεκίνησε να δουλεύει για μια start-up τεχνολογίας με έδρα τις ΗΠΑ και πέρασε έξι μήνες στην καρδιά της τεχνολογικής βιομηχανίας στο Shenzhen της Κίνας.

Από το 2016-2018 εργάστηκε ως Head of Product Design της PNOĒ Analytics, μιας εταιρείας βιοτεχνολογίας με έδρα την Αθήνα και το Σαν Φρανσίσκο.

Το 2020 ίδρυσε το Studio Aristotelis Barakos, με σκοπό τη δημιουργία ειλικρινούς, λειτουργικού και αισθητικά ευχάριστου design, το οποίο βοηθά τους ανθρώπους να ζουν καλύτερα και να νιώθουν περισσότερα.

Ο Αριστοτέλης Μπαράκος έχει λάβει πάνω από δέκα διεθνή βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Future Talent 2014 του ιταλικού περιοδικού design Ottagono, του IF Design Award 2017 και του International Design Award 2017.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024