Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου: Πρόσθετοι πόροι για την βιολογική κτηνοτροφία και παραγωγή

Οικονόμου: Πρόσθετοι πόροι για την βιολογική κτηνοτροφία και παραγωγή

Πόσα χρήματα θα διατεθούν

Στην ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας και παραγωγής αναφέρεται, με ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η διάθεση πρόσθετων πόρων ύψους 171 εκατ. Euro για την ενίσχυση της βιολογικής κτηνοτροφίας και ακόμα 70 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της βιολογικής αγροτικής παραγωγής αποδεικνύουν πως με σχέδιο ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έμπρακτα προτεραιότητά μας», επισημαίνει ο κ. Οικονόμου στο tweet του.

Τη διάθεση των πρόσθετων πόρων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα εγκαίνια νέας τυροκομικής μονάδας στη Μαγνησία, όπου συνομιλώντας με παραγωγούς τούς διαβεβαίωσε: «Θα σταθούμε στο πλευρό σας όσο διαρκεί αυτή η κρίση».

Επενδύσεις μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιπλέον χρηματοδότηση θα συμβάλει στον ευρύτερο μετασχηματισμό και την ψηφιοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής, που αποτελεί μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» με πρόνοιες για επενδύσεις ύψους σχεδόν 600 εκατομμυρίων.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η χώρα μας κατάφερε να εξασφαλίσει 19,3 δισ. ευρώ από την Κοινή Αγροτική Πολιτική για την νέα προγραμματική περίοδο, διατηρώντας αμετάβλητη την κοινοτική στήριξη, τη στιγμή που σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι πόροι μειώθηκαν κατά 10%.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024