Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το «Μεγάλο Κανάλι» του Μονέ έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία του Sotheby's

Το «Μεγάλο Κανάλι» του Μονέ έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία του Sotheby’s

Το έργο προστέθηκε σε μια σειρά αριστουργημάτων του Μονέ που έχουν πωληθεί για περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια (40,1 εκατομμύρια λίρες) από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's.

Το έργο του Κλοντ Μονέ «Το μεγάλο κανάλι στη Σάντα Μαρία Ντέλα Σαλούτε, βγήκε στο σφυρί για 56,6 εκατομμύρια δολάρια (45 εκατομμύρια λίρες), καθιστώντας τον πίνακα ως το πιο ακριβό έργο τέχνης με ιταλικό τοπίο.

Το έργο προστέθηκε σε μια σειρά αριστουργημάτων του Μονέ που έχουν πωληθεί για περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια (40,1 εκατομμύρια λίρες) από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s.

Το ποσό αυτό καθιστά επίσης τον πίνακα τον πιο πολύτιμο πίνακα του Μονέ που πωλήθηκε σε δημοπρασία.

Το προηγούμενο ρεκόρ του Μονέ ήταν 36,5 εκατομμύρια δολάρια (29,6 εκατομμύρια λίρες) από την δημοπρασία του πίνακα Le Palais Ducal, ο οποίος πωλήθηκε στον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο το 2019.

Λίγα λόγια για τον πίνακα των 56,6 εκατομμυρίων

Διοχετεύοντας τη μαγεία της υδάτινης πόλης στον καμβά, το Le Grand Canal παρουσιάζει καθαρές πινελιές χρώματος και φωτός.

«Το Le Grand Canal είναι ένα κομβικό έργο που γεφυρώνει τις πρωτοποριακές ιμπρεσιονιστικές καινοτομίες του καλλιτέχνη και τη συνεχή εξέλιξή τους σε μια πιο ελεύθερη αφηρημένη προσέγγιση», δήλωσε ο οίκος Sotheby’s.

Πολλοί καμβάδες που δημιούργησε ο Μονέ κατά τη διάρκεια του τρίμηνου ταξιδιού του στη Βενετία το 1908 βρίσκονται σε σημαντικές διεθνείς μουσειακές συλλογές, όπως στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης και στα Μουσεία Καλών Τεχνών του Σαν Φρανσίσκο.

Από το ταξίδι αυτό προέκυψε μια σειρά 37 πινάκων που αποτυπώνουν τις παγκοσμίως γνωστές ομορφιές της Βενετίας.

Σημειώνεται πως την ίδια βραδιά, πωλήθηκε κι ένα πορτρέτο μεγάλης κλίμακας του Πάμπλο Πικάσο, ονόματι Marie-Thérèse Walter, για 67,5 εκατομμύρια δολάρια (54 εκατομμύρια λίρες).

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024