Δήμος Βύρωνα: Τοιχογραφία σύμβολο της Μικρασιατικής Καταστροφής
Ο Δήμος Βύρωνα κρατάει άσβεστη την μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής με μια εντυπωσιακή τοιχογραφία που προκαλεί αίσθηση.
Ο Δήμος Βύρωνα εντάσσει την Μικρασιατική Καταστροφή στην οπτική καθημερινότητα των πολιτών προκειμένου η φλόγα της μνήμης να παραμείνει άσβεστη στην καρδιά όλων. Η εντυπωσιακή τοιχογραφία θα κοσμεί από εδώ και πέρα την πόλη.
Το 2022 είναι ένα έτος με μεγάλο συμβολικό και συναισθηματικό φορτίο, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Καταστροφή της Σμύρνης και από τον βίαιο τερματισμό της τρισχιλιετούς Ελληνικής παρουσίας στον ευρύτερο χώρο της Μικράς Ασίας.
Η επέτειος των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, έχει αφήσει τραυματικό αποτύπωμα στη συλλογική συνείδηση, όχι μόνον των Μικρασιατών που ξεριζώθηκαν από τη γενέθλια γη τους, αλλά και όλων των Ελλήνων.
Ο Δήμος Βύρωνα, ως ο πρώτος αστικός προσφυγικός συνοικισμός της χώρας, τιμά την ιστορική επέτειο προγραμματίζοντας ποικίλες δράσεις μέσα στο 2022. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων Μνήμης, ο Δήμος, υλοποιεί μια σειρά θεματικών τοιχογραφιών.
Η αρχή έγινε με την αποτύπωση της επίσημης αφίσας της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας, σε μεγάλης κλίμακας τοιχογραφία, στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Παναγή Τσαλδάρη, στην καρδιά του προσφυγικού συνοικισμού.
Το έργο υλοποίησαν σε συνεργασία οι γνωστοί καλλιτέχνες της street art, Αχιλλέας (Mister.Achilles) και Πλάτων.
Στη σύνθεση του έργου περιλαμβάνεται και το επίσημο λογότυπο που δημιούργησε ο Δήμος Βύρωνα με το άσβεστο κερί στη μνήμη των προσφύγων προγόνων μας.
- Meta: Νέα εργαλεία ανίχνευσης απάτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – Οι ενδείξεις που ενεργοποιούν τις προειδοποιήσεις
- Λάτσιο-Μίλαν 1-0: Οι φιλοξενούμενοι κλώτσησαν την ευκαιρία, κερδισμένη η Ιντερ (+8) – Λεάο κατά Αλέγκρι (pics)
- Μπενίτεθ: «Είμαι απογοητευμένος…»
- Άνοιξε μια νέα εποχή ενεργειακής ανασφάλειας για τον κόσμο
- Νίκολιτς: «Ήταν αφελής η αντιμετώπισή μας και δεν είχαμε συγκέντρωση»
- Όσκαρ εν μέσω πολέμου: Πλήρης οδηγός για τη μια μάχη μετά την άλλη – Bonus τα προγνωστικά των bookmakers


