Αλέξης Τσίπρας: «Να αποφασίσει η Δικαιοσύνη αν τελικά η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι νόμιμη ή παράνομη»
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλθει στην κυβέρνηση, η ΔΕΗ θα ξαναλειτουργήσει για το κοινωνικό όφελος και όχι για το κέρδος.
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με επίκεντρο την ακρίβεια και τις αυξήσεις στην ενέργεια.
Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, αν ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλθει στην κυβέρνηση, η ΔΕΗ θα ξαναλειτουργήσει για το κοινωνικό όφελος και όχι για το κέρδος.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, επισημαίνοντας την ανάγκη να νομοθετηθούν λύσεις και να αποφασίσει η Δικαιοσύνη αν τελικά η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι νόμιμη ή παράνομη.
Ερωτηθείς για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τα μέτρα ανακούφισης από την ενεργειακή κρίση, ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Τώρα ξαφνικά βρήκαν λεφτόδεντρα στην κυβέρνηση;».
Για τα ελληνοτουρκικά
Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για την αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας και την εμμονή της στον αναθεωρητισμό, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «τα δίνει» σχεδόν όλα στους συμμάχους.
Ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει εγγυήσεις ασφάλειας από τις ΗΠΑ κατά το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, ξεκαθαρίζοντας πως η αμερικανική ηγεσία θα πρέπει να δεσμευτεί ότι δεν θα δώσει F-16 στην Τουρκία.
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες