Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Τσίπρας: Χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή, προοδευτική κυβέρνηση και σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας

Αλέξης Τσίπρας: Χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή, προοδευτική κυβέρνηση και σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην πόλη του Πύργου, ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με επαγγελματίες και πολίτες, οι οποίοι του έθεσαν το θέμα της ακρίβειας και της τιμής της ενέργειας, καθώς και ζητήματα που αφορούν στην περιοχή.

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και της ενέργειας, εξαπέλυσε την Τρίτη, από τον Πύργο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της επίσκεψής του στην αγορά της πόλης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στο νομό Ηλείας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, «την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία νοικοκυριών και επιχειρήσεων βυθίζονται από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως ο βασιλιάς του καρτέλ της ενέργειας και προστάτης των γαλάζιων golden-boys της ΔΕΗ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως την ίδια στιγμή, «η χώρα μας είναι σταθερά η ακριβότερη στην Ευρώπη στη χονδρική τιμή ενέργειας, ενώ μετακυλύει σχεδόν το 100% του υπέρογκου αυτού κόστους της χονδρικής στον καταναλωτή, με την παράλογη και παράνομη ρήτρα αναπροσαρμογής».

«Σε αυτό τον εφιάλτη, πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα τέλος», τόνισε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε «όλους τους πολίτες να υψώσουν ανάστημα».

Επίσης, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες «να δυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, να ενισχύσουν τις γραμμές του και να συμμετάσχουν στην εσωκομματική του διαδικασία στις 15 Μαΐου», συμπληρώνοντας ότι «στις 15 Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει».

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην πόλη του Πύργου, ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με επαγγελματίες και πολίτες, οι οποίοι του έθεσαν το θέμα της ακρίβειας και της τιμής της ενέργειας, καθώς και ζητήματα που αφορούν στην περιοχή.

Αγότερα, το μεσημέρι, συζήτησε με αγρότες και κτηνοτρόφους στην πλατεία της κοινότητας Σαβαλίων, που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Αμαλιάδας.

«Χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή, προοδευτική κυβέρνηση και ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της εθνικής οικονομίας, της υπαίθρου, με τα πέντε σημεία- δεσμεύσεις που έχουμε καταθέσει, όπου μάλιστα υπάρχει ειδική αναφορά στον αγροτικό κόσμο. Πρώτα και κύρια, με τη δυνατότητα ρύθμισης του χρέους που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας, διότι το κράτος πρέπει να βρεθεί αρωγός και να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο, την αγροτική και την μικρομεσαία επιχείρηση», τόνισε ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της εκτενούς συζήτησης που είχε με τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «είναι αναγκαίο να υπάρξει τουλάχιστον για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής».

Και προσέθεσε ότι «ακριβώς τώρα, που τα πράγματα είναι δύσκολα, χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα δώσει δικαιοσύνη στον τόπο, που δεν θα ενισχύει τους λίγους και ισχυρούς, αλλά θα δώσει μάχες και αγώνα για τους πολλούς».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αν δεν υπάρξει μία άμεση παρέμβαση του κράτους, για να στηρίξει το εισόδημα του αγροτικού κόσμου και να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την παραγωγή, τότε σε έξι μήνες η ύπαιθρος θα ερημώσει και θα βρεθούμε σε καταστάσεις που έχουμε να ζήσουμε από την δεκαετία του ’50».

«Όσα χρόνια παρακολουθώ τα πολιτικά πράγματα στον τόπο, είναι ίσως η χειρότερη στιγμή για τον αγροτικό κόσμο, ακόμα και από τις πιο δύσκολες περιόδους στις αρχές της δεκαετίας του ’10, όπου τα σκληρά μνημόνια ταλαιπώρησαν την αγροτική παραγωγή και τον κόσμο της αγροτιάς», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ακολούθησε μία πολιτική που ήταν καταστροφική και οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια σε αυτή την κατάσταση που όλοι βιώνουμε, δηλαδή οι πολίτες να βυθίζονται στα χρέη, η χώρα στην ενεργειακή ανασφάλεια και κάποιοι να πλουτίζουν».

«Η κυβέρνηση», τόνισε, «δίνει λίγα στους πολλούς και πάρα πολλά στους ελάχιστους, δηλαδή δίνει ακόμα περισσότερα σε αυτούς που αισχροκερδούν, αλλά στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στερεί, όχι απλά το δικαίωμα σε μία αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά το δικαίωμα στην ίδια την επιβίωση».

Συνεχίζοντας ο Αλέξης Τσίπρας την επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και, απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους, αναρωτήθηκε: «Τα 72 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα αφήσουμε να τα διαχειριστεί η ‘Μητσοτάκης ΑΕ’; Τότε, ζήτω που καήκαμε!».

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024