Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσικές βαρβαρότητες για τις οποίες κάποιοι σωπαίνουν στην Ελλάδα

Ρωσικές βαρβαρότητες για τις οποίες κάποιοι σωπαίνουν στην Ελλάδα

Κάποιοι στην Ελλάδα δεν μπορούν με τέτοιους συλλογισμούς να σιωπούν για τα φρικιαστικά εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται στην Ουκρανία!

Κοντά στη Νομική Σχολή της Θεσσαλονίκης υπήρχε πριν από λίγες ημέρες ένα μεγάλο πανό , που καταδίκαζε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο «των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» στην Ουκρανία !

Σκέφθηκα αμέσως , ότι η καταγγελία αυτή συνιστούσε μια παράνοια , γιατί ο εισβολέας που κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας ήταν η Ρωσία και ο Πούτιν !

Ωστόσο και γενικότερα ένα μεγάλο μέρος των πολίτικών κομμάτων στην Ελλάδα (αλλά και της κοινωνίας) συνειδητά υποβαθμίζουν τα εγκλήματα πολέμου τα οποία διαπράττονται όλο αυτόν τον καιρό στην Ουκρανία.

Από ποιους; Από τους Ρώσους !

Και γενικότερα πάντως ελάχιστες αντιπολεμικές διαδηλώσεις έχουν διοργανωθεί στη χώρα μας (λες και ο πόλεμος αυτός είναι διαφορετικός σε σχέση με εκείνο του Ιράκ ή του Βιετνάμ και δεν πεθαίνουν σε αυτόν παιδιά ή γυναίκες )!

Μάλιστα , ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ καταδίκασε την εισβολή στην Ουκρανία, έκανε λόγο και για «αντιρωσική υστερία» (που τη βρήκε άραγε;).

Πάντως, όλοι οι ανωτέρω Έλληνες «Ρωσόφιλοι» είναι απαραίτητο να θυμούνται το εξής:

Δηλαδή, ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, επειδή η πολεμική αντιπαράθεση δεν είχε γρήγορα αποτελέσματα και η κατάληψη του Κιέβου και των άλλων πόλεων φαίνεται να αποτελεί ακόμη ένα μακρινό «όνειρο», αλλάζει πλέον τακτική και αρχίζει μεθοδευμένα να κτυπά τον άμαχο πληθυσμό ή να ισοπεδώνει  τις πόλεις με αεροπορικούς  βομβαρδισμούς ( «ΝyTimes, Russia’s Brutality in Ukraine has Roots in earlier Conflicts, 18/3»)!

Έτσι βομβάρδισε ένα μαιευτήριο στη Μαριούπολη  ή βομβάρδισε παιδικό σταθμό σε άλλη πόλη ή έκανε παρόμοιες θηριωδίες στη Μπούτσα!

Και όλα αυτά δεν μπορεί να έγιναν από αμέλεια (ή θεωρώντας ένα μαιευτήριο κατά λάθος ως στρατιωτική εγκατάσταση, όπως αφελώς και απαράδεκτα μας λένε  κάποιοι εδώ στην Ελλάδα).

Και στο σημείο τούτο είναι αναγκαίο να θυμόμαστε το εξής:

Oι  πρώτοι οι οποίοι «δίδαξαν» ότι στη διάρκεια ενός πολέμου είναι απαραίτητο να εξολοθρεύεται καταρχήν ο άμαχος πληθυσμός (και όχι κάποιοι στρατιωτικοί ή άλλοι συμβολικοί στόχοι) ήταν ο Ισπανός δικτάτορας Φράνκο και ο Χίτλερ.

Έτσι, στις 26  Απριλίου του 1937 η Γκουέρνικα -η ιστορική καρδιά της Χώρας των Βάσκων- βομβαρδίστηκε από τη χιτλερική αεροπορία κατόπιν διαταγής του επιτελείου του Φράνκο. Επί τρείς ώρες η σμηναρχία Κόνδωρ βομβάρδιζε την πόλη και σκότωνε στους δρόμους και τους αγρούς τους κατοίκους της Γκουέρνικα.

Ο στόχος ήταν σαφής: να καμφθεί το ηθικό του πληθυσμού, ώστε να μην αντισταθεί, λόγω του φόβου ή του πανικού («Glucksmann, Ο Ντοστογιέφσκι στο Μανχάταν»).

Και κατά παράδοξο τρόπο την ίδια μεθοδολογία είχε εφαρμόσει αργότερα και η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα (σκοτώνοντας λ.χ. τους αθώους πολίτες στο μετρό της Μαδρίτης )!

Το ίδιο ακριβώς  κάνει σήμερα και ο Πούτιν. Διεξάγει δηλαδή «ένα ολοκληρωτικό πόλεμο»!

Βεβαίως πολλοί ισχυρίζονται , ότι οι μόνοι οι οποίοι επωφελούνται από τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι οι Αμερικανοί οι οποίοι πωλούν- και μάλιστα ακριβά- και την τελευταία σταγόνα φυσικού αερίου που παράγουν στο έδαφος τους.

Kαι το ερώτημα είναι το εξής:

Θα δώσουμε συγχωροχάρτι στα εγκλήματα του Πούτιν και των στρατηγών του, επειδή κατ΄’ αποτέλεσμα επωφελείται από τον πόλεμο η Αμερική;

Αυτό θα ήταν αδιανόητο!

Το συμπέρασμα; Κάποιοι στην Ελλάδα δεν μπορούν με τέτοιους συλλογισμούς να σιωπούν για τα φρικιαστικά εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται στην Ουκρανία!

Γρηγόρης Καλφέλης – Καθηγητής Νομικής Σχολής του Α,Π,Θ

  kalfelis@law.auth.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024