
ΕΛΓΑ: Πληρωμές 20,5 εκατ. ευρώ για πυρόπληκτες δενδροκαλλιέργειες
Το ύψος της αποζημιώσεις ανά δένδρο
Στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα πιστωθεί σήμερα το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ για την πληρωμή προκαταβολών στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και ασφαλισμένους στον ΕΛΓΑ, ιδιοκτήτες ελαιοκαλλιεργειών και δενδροκαλλιεργειών, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021.
Σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, επισημαίνεται ότι διαμορφώθηκε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για να αποζημιωθούν με ταχύτητα οι αγρότες μας, έναντι του Προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, το οποίο θα απαιτούσε περίπου τέσσερα (4) χρόνια για την καταβολή των αποζημιώσεων και το οποίο ορίζει την πληρωμή στα 61 ευρώ ανά δένδρο και μάλιστα τμηματικά. «Με το νέο θεσμικό πλαίσιο, τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ και της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής, ορίζεται η τελική – καθαρή αποζημίωση ανά δένδρο στα 100 ευρώ, από τα οποία τα 50 ευρώ καταβάλλονται ως προκαταβολή και ακολουθεί η εξόφληση αμέσως μετά από τις εξατομικευμένες εκτιμήσεις από τους γεωπόνους του Οργανισμού», σημειώνει ο κ. Λυκουρέντζος.
- «Συμμαχία δημοκρατίας, προοπτικής και ελπίδας από τις προοδευτικές δυνάμεις» τονίζουν Γλαβίνας – Μαρκογιαννάκη από τη Βαρκελώνη
- Άρης – Βόλος ΝΠΣ 3-2: «Ζωντανός» για την 5η θέση με μεγάλη ανατροπή
- Ουκρανία: 58χρονος από τη Μόσχα ο δράστης του μακελειού σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο
- Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από την παράσυρση και εγκατάλειψη της 16χρονης στη Λιοσίων
- Πράσινο φως από τον Τραμπ σε ψυχεδελικές θεραπείες – Έμφαση στους βετεράνους πολέμου
- Εταιρείες στις ΗΠΑ περιορίζουν τις προσλήψεις λόγω της Τεχνητής Νοημοσύνης

