Εκλογές στη Γαλλία: Νέα δημοσκόπηση δίνει νικητή τον Μακρόν με 53%
Στις 20 Απριλίου η τηλεοπτική μονομαχία ανάμεσα στους δύο διεκδικητές
Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 53% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Opinioway-Kéa Partners για την Les Echos και το Radio Classique.
Η συμμετοχή στην ψηφοφορία αναμένεται να φθάσει το 69%.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, που θα αναμετρηθούν στις 24 Απριλίου στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, έχουν ξεκινούν ήδη εκστρατεία για να πείσουν τους ελάχιστα κινητοποιημένους από την μονομαχία, απρόβλεπτους Γάλλους ψηφοφόρους.
Η τηλεοπτική μονομαχία
Σημείο-κλειδί των επόμενων δύο εβδομάδων και της νέας προεκλογικής εκστρατείας θα είναι η 20ή Απριλίου και η παραδοσιακή τηλεοπτική μονομαχία των δύο φιναλίστ.
Το 2017, το debate ήταν καταστροφικό για την Μαρίν Λεπέν, η οποία εμφανίσθηκε νευρική και τελείως απροετοίμαστη για τα θέματα της συζήτησης, γεγονός που συνέβαλε στην νίκη του Εμανουέλ Μακρόν.
Αυτήν την φορά, η υποψήφια της γαλλικής ακροδεξιάς έδειξε κατά την προεκλογική εκστρατεία περισσότερο προετοιμασμένη, επικεντρώνοντας στην αγοραστική δύναμη των Γάλλων, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν, απορροφημένος από τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν έλαβε παρά ελάχιστα μέρος στην εκστρατεία.
Μία νίκη της Μαρίν Λεπέν θα είχε σημαντικές διεθνείς συνέπειες, με την δεδομένη εχθρότητά της προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την βούλησή της, για παράδειγμα, να βγάλει την Γαλλία από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Και θα ενθουσίαζε τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Η εκλογή της Λεπέν θα ήταν διπλή πρώτη: πρώτη εκλογή ακροδεξιού προέδρου και πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Γαλλίας.
- Γιουβέντους – Κόμο 0-2: Η ομάδα του Δουβίκα «ονειρεύεται» ακόμη και το Champions League!
- Δοκάρι ο Ταρέμι (vid)
- Αύξηση των δασμών από 10% σε 15% αποφάσισε ο Τραμπ
- Στέλεχος της Χεζμπολάχ καλεί σε αντίσταση μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο
- Εντυπωσιακό βίντεο: Υδροστρόβιλος σχηματίστηκε στη Ραφήνα
- ΒΚ-46 – Ολυμπιακός 25-31: Δεύτερη νίκη και πανηγυρική πρόκριση στους «8» του EHF European Cup οι Πειραιώτες!


