Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν ο σύζυγος σκοτώνει τη γυναίκα του: Τα στυγερά εγκλήματα που συγκλόνισαν τη χώρα

Όταν ο σύζυγος σκοτώνει τη γυναίκα του: Τα στυγερά εγκλήματα που συγκλόνισαν τη χώρα

Άνθρωποι που θέλησαν να πορευτούν μαζί αλλά το μίσος και η ζήλια έκοψαν βίαια το νήμα της κοινής ζωής τους.

Οι συζυγοκτονίες έχουν γίνει συχνό φαινόμενο, όχι μόνο στην Ελλάδα.

Η ζήλεια, η παράνοια και η τοξική εμμονή με την σύντροφό τους, όπλισε τα χέρια των δραστών και οι οποίοι προχώρησαν σε δολοφονίες που «πάγωσαν» την κοινή γνώμη.

Η εκπομπή «Ελένη» παρουσιάζει ένα βίντεο με αυτές που σόκαραν το πανελλήνιο.

1987: Η συγκλονιστική υπόθεση φόνου της 18χρονης Ζωής, από τον σύζυγό της, Παναγιώτη Φραντζή

Ήταν 25 Ιουνίου του 1987. Ένας ρακοσυλλέκτης εκμεταλλευόμενος την απεργία που είχαν κηρύξει οι οδηγοί των απορριμματοφόρων, γυρνάει την Αττική και ψάχνει για θησαυρούς. Σε έναν κάδο στα Κάτω Πατήσια, ανάμεσα σε σακούλες με σκουπίδια, θα εντοπίσει τον ακέφαλο κορμό ενός γυναικείου σώματος.

Το απόγευμα της επόμενης ημέρας, την πόρτα της ΓΑΔΑ περνά ο 27χρονος τότε Παναγιώτης Φραντζής. «Σκότωσα τη γυναίκα μου. Ήταν ατύχημα», είναι τα πρώτα λόγια του καθ΄ομολογίαν δολοφόνου της 18χρονης Ζωής Γαρμανή.

Ο συζυγοκτόνος είχε τεμαχίσει το άψυχο σώμα της σε 16 κομμάτια, τα οποία θα κατέληγαν στη χωματερή, μετά από έναν έντονο τσακωμό τους και επειδή τη ζήλευε. Ο Φραντζής έμεινε στη φυλακή 18 χρόνια. Αποφυλακίστηκε το 2005.

2016: Το χωράφι του συζύγου «πρόδωσε» τον άγριο φόνο της γυναίκας του

9 Ιανουαρίου 2016. Ο αγρότης Τάσος Τσιουχάρας επιστρέφει στο σπίτι του μετά τη βόλτα του από το καφενείο. Οι σχέσεις του με τη σύζυγό του, Ανθή Λινάρδου, δεν ήταν καθόλου καλές.

Για πάνω από τέσσερα 24ωρα δήλωσε σε αστυνομικούς και γείτονες ότι η σύζυγός του από το απόγευμα του Σαββάτου έδειχνε ότι κάτι την απασχολούσε. «Εγώ είχα αποκοιμηθεί και το πρωί διαπίστωσα ότι δεν είχε επιστρέψει. Άρχισα να ανησυχώ και κάλεσα την αστυνομία».

Παρά τις έρευνες και τις ανακρίσεις οι αρχές δεν μπορεί να βρει τα ίχνη της Ανθής. Μέχρι που τη λύση δίνει ένας ηλικιωμένος αγρότης, που προτρέπει τους αστυνομικούς να ψάξουν στα χωράφια του Τάσου.

Σε ένα φρεζαρισμένο κομμάτι βρίσκεται ότι έχει απομείνει από την 37χρονη γυναίκα. 0 40χρονος σύζυγός της, σπάει και ομολογεί.

2008: Ο φόνος της 36χρονης με το ηλεκτρικό σίδερο, από τον  σύζυγό της, καθηγητή μουσικής

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2008 ο καθηγητής μουσικής Γιάννης Κατσιλάμπρος ομολογεί ότι σκότωσε την 36χρονη σύζυγό του, Παναγιώτα Μαχαράκη.

Έβαλε το πτώμα της στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και το πέταξε σε κάδους σκουπιδιών στην Παιανία αλλά λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε πήρε ξανά τη σορό και την μετέφερε δίπλα στο σπίτι τους, στο πάρκο, όπου την έθαψε και σκέπασε τον αυτοσχέδιο τάφο με τσιμέντο και πέτρες.

Στην απολογία του στο δικαστήριο ο δράστης με λυγμούς θα πει: «Δεν θα συγχωρέσω πότέ τον εαυτό μου». Στη συνέχεια θα υποστηρίξει ότι η σύζυγός του αμφισβήτησε την πατρότητα της κόρης του και τον θόλωσε. «Με έθιξε, έθιξε τον ανδρισμό μου», είπε ο 43χρονος. Καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη αλλά το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και αποφυλακίστηκε στα 7 χρόνια.

2016: Η δολοφονία της συζύγου με 7 μαχαιριές μπροστά στον 6χρονο γιο τους

Το 2916 όλη η Ελλάδα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα επί 18 μέρες το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 4χρονου Φοίβου. Ο πατέρας του, Λέσι Τζέιμς, σκοτώνει ανήμερα των  Θεοφανίων την εν διαστάσει σύζυγό του, Λέλα Μαυρομάτη, με 7 μαχαιριές, μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου από τους δύο του γιους, ηλικίας 6 ετών.

Στη συνέχεια, απαγάγει τον μικρό τους γιο, τον Φοίβο, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την σύλληψή του. Τελικά συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε ισόβια σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

2018: Όταν ο σύζυγος σκότωσε μπροστά στα ανήλικα του παιδιά την γυναίκα του

Ένοχος για την άγρια δολοφονία της 45χρονης Βάιας Γκανιά κρίθηκε ο σύζυγός της, που την έσφαξε στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού τους, μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους, στα Τρίκαλα.

Το θύμα τρεις μήνες πριν τη δολοφονία της είχε καταφύγει τρεις φορές σε αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει τον σύζυγό της και την επιθετική του συμπεριφορά. Η γυναίκα είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα που όμως δεν πρόλαβαν να εκδικαστούν, καθώς είχε δοθεί αναβολή.

Οι δυο τους είχαν έναν έντονο καβγά, με αποτέλεσμα ο 50χρονος να μαχαιρώσει τη σύζυγό του, η οποία βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024