Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Υόρκη: Πανικόβλητοι και εγκλωβισμένοι μέσα στο βαγόνι οι επιβάτες - «Ο καπνός κατάπιε τα πάντα» λέει αυτόπτης μάρτυρας

Νέα Υόρκη: Πανικόβλητοι και εγκλωβισμένοι μέσα στο βαγόνι οι επιβάτες – «Ο καπνός κατάπιε τα πάντα» λέει αυτόπτης μάρτυρας

Αυτόπτης μάρτυρας μιλά για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι επιβάτες του μετρό που δέχτηκαν επίθεση μέσα στο βαγόνι

Αυτόπτης μάρτυρας που δήλωσε ότι βρισκόταν στο βαγόνι του μετρό όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης περιέγραψε το χάος που επικρατούσε, λέγοντας ότι είδε πολύ αίμα στο πάτωμα και ότι οι πυροβολισμοί ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα.

Από τα μεγάφωνα του μετρό ακούστηκε ότι ο συρμός είχε καθυστέρηση λίγα λεπτά πριν φτάσει στην πλατφόρμα της 36ης οδού στο Σάνσετ Παρκ, σύμφωνα με τον Γιαβ Μοντάνο, και τότε ήταν που ξαφνικά καπνός τύλιξε το βαγόνι.

Ο ήχος μου φάνηκε σαν πυροτεχνήματα

Τότε άκουσε «αυτό που νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα, αλλά τώρα που ακούω ότι ήταν πυροβολισμοί είμαι ευγνώμων που κρύφτηκα πίσω από μία από τις καρέκλες…. Ειλικρινά δεν έχω λόγια για αυτό που έζησα».

«Ήμουν στο μπροστινό μέρος του τρίτου οχήματος και όλα συνέβησαν στο πίσω μέρος του ίδιου οχήματος…. Μόλις ο καπνός φούντωσε, άρχισε να καταπίνει τα πάντα. Οι άνθρωποι άρχισαν να μετακινούνται προς το μπροστινό μέρος του οχήματος», δήλωσε στο CNN.

Ο Μοντάνο είπε ότι ένας επιβάτης προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του βαγονιού που το συνέδεε με το διπλανό βαγόνι, αλλά δεν τα κατάφερε.

Υπήρχε αίμα στο πάτωμα

«Υπήρχε αίμα στο πάτωμα. Υπήρχε πολύ αίμα στο πάτωμα. Και εκείνη τη στιγμή, δεν σκέφτηκα ότι ήταν πυροβολισμοί επειδή ο ήχος μου φάνηκε σαν πυροτεχνήματα. Το μόνο που είδα ήταν ανθρώπους να ποδοπατούν ο ένας τον άλλον, να προσπαθούν να φτάσουν στην πόρτα η οποία ήταν κλειδωμένη και απλώς επικρατούσε πανικός, αλλά ευτυχώς, το τρένο κινήθηκε γρήγορα προς την επόμενη στάση και όλοι κατέβηκαν βιαστικά από το τρένο», είπε.

Υπολόγισε ότι στο βαγόνι του μετρό βρίσκονταν μαζί του περίπου 40 με 50 άτομα. Ο Μοντάνο είπε ότι προσπάθησε να κρυφτεί και να κάνει χώρο σε μια ηλικιωμένη γυναίκα που βρισκόταν κοντά του. Εκείνη «μου έδωσε ακόμη και το μικρό της σπρέι πιπεριού σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι», είπε.

Κατέγραψε ένα σύντομο βίντεο, αλλά ένας άνδρας δίπλα του τον συμβούλεψε να βάλει το τηλέφωνό του στην άκρη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024