Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κουτεντάκη με υπαιτιότητα Πολάκη

Το αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κουτεντάκη με υπαιτιότητα Πολάκη

Άλλο ένα πολιτικό αυτογκόλ

Ιδεολογικοπολιτική σύγκρουση στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξακολουθεί να υφίσταται παραμονές του 3ουσυνεδρίου και είχε ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά η επίθεση του Παύλου Πολάκη στον επικεφαλής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Φραγκίσκο Κουτεντάκη, για το άρθρο του στην Αυγή.

Ο Κουτεντάκης, που είναι και οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ξεκαθάρισε ότι πρωτίστως «πρέπει να τεθούν δημοσιονομικές προτεραιότητες» και με αυτό τον τρόπο έβαζε «φρένο» σε μια διαφορετική οπτική περί του «λεφτά υπάρχουν».

Ο Πολάκης εξανέστη και εκφράζοντας τμήμα της ομάδας των προεδρικών (Νίκο Παππά, Χρήστο Σπίρτζη, Γιώργο Τσίπρα, κ.α.) τον «προειδοποίησε» ό,τι δεν θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τα περιγράφει αυτός, αλλά και κάποιοι «σύμβουλοι επενδύσεων τραπεζών….», εννοώντας τον Δημήτρη Λιάκο, πρώην υφυπουργό και συνεργάτη του Γιάννη Δραγασάκη (σ.σ. στο Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών (ΕΝΑ) που πρόσφατα είχε «κοντραριστεί» με τον Γ. Τσίπρα.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι Κουτεντάκης, Λιάκος, Γιώργος Χουλιαράκης (σ.σ. συνεργάζεται με την Τράπεζα της Ελλάδος) θεωρούνται από τα τεχνοκρατικά στελέχη με πείρα και βάθος γνώσης που διατηρούν στενή επαφή με τον Δραγασάκη και η επίθεση αυτή αναδεικνύει την σύγκρουση που υπήρχε και υπάρχει, αλλά σκεπάστηκε λόγω των προσυνεδρικών διαδικασιών, εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το κείμενο του Πολάκη είναι αδύναμο και κάνει «λήψη του ζητουμένου»«, δηλ. προϋποθέτει αυτό που καλείται να αποδείξει. Ο Κουτεντάκης δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να ήταν στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι σχέσεις του με τον κομματικό μηχανισμό ήταν ανέκαθεν από ελάχιστες έως ανύπαρκτες.

Και με αυτή την υπόθεση, μια ακόμα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.έχασε την ευκαιρία να εμφανιστεί δικαιωμένος υποστηρίζοντας ότι ο άνθρωπος που διόρισε σε μια ανεξάρτητη θέση ανταποκρίθηκε θεσμικά στο ρόλο του, υπενθυμίζοντας αντίθετα παραδείγματα από την πλευρά της ΝΔ.

Άλλο ένα πολιτικό αυτογκόλ!

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024