Long Covid: Το 15-20% των ασθενών εμφανίζουν συμπτώματα
Οι εμβολιασμένοι πάντως έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν το σύνδρομο».
Για τον σύνδρομο long covid αλλά και για άλλες παθήσεις που εμφανίζουν οι ασθενείς μετά την Covid-19 ή έχουν πριν κολλήσουν κοροναϊό ανέλυσαν οι ειδικοί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ για την πανδημία.
Ο αναπληρωτής καθηγητής πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Μπακάκος, ανέφερε πως το 15-20% των κρουσμάτων θα παρουσιάσουν συμπτώματα long covid.
- Διαβάστε επίσης: Long Covid: Τα συμπτώματα και πώς την αντιμετωπίζουμε
«Τα συμπτώματα δεν αφορούν μόνο βαριά νοσούντες, αλλά όλους. Οι εμβολιασμένοι πάντως έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν το σύνδρομο».
Η καθηγήτρια πνευμονολογίας, Αντωνία Κουτσούκου, σχολίασε από την πλευρά της πως υπάρχει ένα βοηθητικό εργαλείο που ονομάζεται αποκατάσταση.
«Ο ασθενής θα πρέπει να απευθυνθεί στα γιατρειά long covid και εν συνεχεία στους ειδικούς ώστε να κριθεί αν χρειάζεται να επισκεπτεί κάποιο κέντρο».
- Αλλάζει γούστα η Ευρώπη στα ταξίδια της: Έτσι απαντά στην κλιματική αλλαγή
- Σχέση: Καλή η ειλικρίνεια, αλλά μέχρι ποιο σημείο;
- Πότε και πώς συμφέρει η εξαγορά πλασματικών ετών
- Βινγκ Ρέιμς: Το μεγαλύτερο μάθημα ζωής που πήρε δουλεύοντας στο πλευρό του Τομ Κρουζ
- Ρουκέτες αυξήσεων στα καύσιμα – Τι είναι το φαινόμενο «rockets and feathers» και πώς επηρεάζει τις τιμές
- Ο γιος του Χαμενεΐ, ο εγγονός του Χομεϊνί, ο αγιατολάχ Αραφί –Πιθανοί υποψήφιοι για το ανώτατο αξίωμα στο Ιράν





