Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι θέλουν έναν ακόμη νεκρό «για χατίρι της ΠΑΟΚάρας;»

Ποιοι θέλουν έναν ακόμη νεκρό «για χατίρι της ΠΑΟΚάρας;»

Για ορισμένους χούλιγκαν η δολοφονία του Αλκη δεν ήταν αρκετή. Τουναντίον, επιδιώκουν κι αυτοί να σκοτώσουν για να ανέβουν στην... οπαδική ιεραρχία

Τι κι αν τη φρικτή δολοφονία του Άλκη Καμπανού στην πιλοτή της πολυκατοικίας «για μια λάθος απάντηση σε ένα ερώτημα» την καταδίκασε σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, του επίσημου ΠΑΟΚ περιλαμβανομένου μόλις κατάλαβε, τρεις μέρες μετά, πως δεν μπορεί άλλο να ξεφεύγει υιοθετώντας μια στάση γενικής καταδίκης της οπαδικής βίας, χωρίς να προσδιορίζει την ομάδα που «υπερασπίζονταν» οι δολοφόνοι;

Τι κι αν η Αστυνομία προχώρησε στην εξιχνίαση της δολοφονίας και συνέλαβε τους φυσικούς αυτουργούς της, οι οποίοι και προφυλακίστηκαν;
Τι κι αν ξεκίνησε ένα ανηλεές κυνηγητό εναντίον των συνδέσμων οπαδών;

Τι κι αν η Βουλή νομοθέτησε ένα νέο «ποινικό κώδικα» για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, με στόχο να την περιορίσει μέχρι και να την εξαλείψει αν μπορεί;

Τι κι αν όλων αυτών είχε προηγηθεί 2 χρόνια πριν η δολοφονία του Βούλγαρου Τόσκο Μποζατζίσκι.
Τι κι αν επίσης είχαν ανεγκέφαλοι οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτεθεί σε ανήλικα παιδάκια της σχολής του Ολυμπιακού στην Θεσσαλονίκη;

Στο μυαλό των οπαδών του ΠΑΟΚ τίποτε δεν έχει αλλάξει, τίποτε δεν συνέβη. Άλλωστε μέχρι και πανό ανέβασαν στην Τούμπα για τους δολοφόνους του Άλκη «να κρατήσουν γερά».

Αυτοί εξακολουθούν και λειτουργούν όπως ήξεραν από παλιά, το σύνθημα «μία πόλη, μια ομάδα» είναι πάντοτε ζωντανό στο μυαλό τους, αυτό τους καθοδηγεί, αυτό καταλαβαίνουν, αυτό υπηρετούν «εξοντώνοντας τους αντιπάλους» ακόμη και εκτός Μακεδονίας.

Αυτή τη φορά πεδίο της επίθεσης έγινε η περιοχή του Άνω Βόλου στο δρόμο για την Πορταριά, όπου κινούνταν το λεωφορείο που μετέφερε την ομάδα Κ17 του Άρη, η οποία θα έπαιζε για τον πανελλήνιο τίτλο με την αντίστοιχη του ΠΑΟΚ!

Μιλάμε τώρα για μικρά παιδιά που έχουν όνειρα και ταλέντο και θέλουν να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, για ηλικίες που διαμορφώνουν την ατομική συνείδηση, για ομάδες που συναγωνίζονται και δεν ανταγωνίζονται στο γήπεδο.

Κι όμως, ακόμη και στην περίπτωση αυτή, φαίνεται ότι οι βαρεμένοι από το πλήθος των οπαδών του ΠΑΟΚ δεν καταλαβαίνουν τίποτε, κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει, καμία κυβέρνηση. Οσα και αν νομοθετήσει δεν μπορεί να τους συνεφέρει.

Πέντε-έξι, λοιπόν, από αυτό το αγλάϊσμα των οπαδών του «Δικεφάλου» στήθηκαν σε μια γωνία στη διαδρομή, με κουκούλες στα πρόσωπα τους και αποφάσισαν να αποδείξουν πως τα ασπρόμαυρα Ορκ δεν περιορίζονται μόνο στους δρόμους και στις πλατείες της Θεσσαλονίκης, δεν σκοτώνουν μόνο στυγνά 19χρονους νεαρούς οπαδούς του Άρη στο Χαριλάου, δεν απειλούν 17χρονους ποδοσφαιριστές στην κεντρική πλατεία στα Λαδάδικα, δεν παρασέρνουν μόνο ανυποψίαστους Βούλγαρους με νοικιασμένα αυτοκίνητα και τους στέλνουν στο νεκροταφείο.

Μπορούν να απειλήσουν όποιον θέλουν, όπου θέλουν, με όποιον τρόπο θέλουν και όποια ώρα το θέλουν.

Αυτή τη φορά βρήκαν πρόσφορο έδαφος σε ένα λεωφορείο που μετέφερε μια ομάδα Κ17 !!! Το αποτέλεσμα, ευτυχώς, δεν δικαίωσε την σκληρή προσπάθεια που κατέβαλαν. Μόνο υλικές ζημιές παρατηρήθηκαν στα τζάμια του λεωφορείου και μια αναστάτωση στα παιδιά της ομάδας, που αμέριμνα κοιτούσαν από τα τζάμια τις ομορφιές της περιοχής και ξαφνικά είδαν κάτι κοτρόνες να έρχονται καταπάνω τους.

Αυτή η ιστορία με την βία που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εκδηλώνουν σε ολόκληρη τη χώρα και εκτός Θεσσαλονίκης, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο, είναι επιτακτική η ανάγκη να σταματήσει με κάθε τρόπο, όσο σκληρός κι αν είναι, όσο ‘αντιδημοκρατικός» κι αν φαίνεται.

Είναι ξεκάθαρο πως οι οπαδοί της συγκεκριμένης έχουν ξεφύγει από κάθε πλαίσιο, δεν βλέπουν μπροστά τους κανένα, δεν νιώθουν καμία ανάγκη να σταματήσουν τις δολοφονικές τους επιθέσεις για κανένα λόγο, δεν είναι καθόλου απίθανο να θεωρούν πως οι δολοφόνοι του Άλκη τους έκλεψαν τη δόξα και θέλουν να την πάρουν πίσω. Και να περιφέρουν και αυτοί ένα πτώμα για να προαχθούν στην οπαδική ιεραρχία.

Είναι κλασσικοί υπάνθρωποι, είναι, πλέον, περισσότερο από επικίνδυνοι επειδή είναι θρασύδειλοι, καμία πολιτεία δεν μπορεί να τους επιτρέπει να απειλούν ευθέως ανθρώπινες ζωές εκτός αν φοβάται να τους αντιμετωπίσει λόγω… πολιτικού κόστους.

Σε κάθε περίπτωση αυτό το «έργο» χρειάζεται να σταματήσει να παίζεται με κάθε κόστος. Η απόσταση μεταξύ της παρέμβασης της οργανωμένης πολιτείας μέσω της κυβέρνησης και της αυτοδικίας είναι πολύ λεπτή και δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεπεραστεί.

Όταν η δολοφονική βία αγγίζει 17χρονα παιδιά, η κατάσταση δεν πάει άλλο! Τίποτε δεν δικαιολογεί αυτή τη βία, αυτές τις επιθέσεις.

Όπως συνέβη παλιότερα με ομάδες υποδομής του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, όταν πάλι οπαδοί του ΠΑΟΚ τους επιτέθηκαν, έκλεψαν σαν κοινοί κακοποιοί αθλητικό υλικό και απείλησαν ποδοσφαιριστές και συνοδούς με τη σωματική τους ακεραιότητα για να φύγουν από το γήπεδο σαν κύριοι και να περιφέρουν ως λάβαρα τις φανέλες και τα μπουφάν στους συνδέσμους σε όλη την Μακεδονία.

Κάντε κάτι τώρα, άμεσα γιατί αύριο θα είναι αργά κι ένας νέος Άλκης, νεότερος ίσως, θα κείτεται στο δρόμο νεκρός «για χατίρι της ΠΑΟΚάρας» …

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024