Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο Τίμι Τόμας - Είχε τραγουδήσει το θρυλικό «Why Can't We Live Together»

Πέθανε ο Τίμι Τόμας – Είχε τραγουδήσει το θρυλικό «Why Can’t We Live Together»

Η αιτία του θανάτου του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Ο Τίμι Τόμας, του οποίου το αντιπολεμικό τραγούδι «Why Can’t We Live Together» έγινε παγκόσμια επιτυχία το 1973, πέθανε σε ηλικία 77 ετών.

Η αιτία του θανάτου του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Η οικογένειά του έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Με εκτίμηση και ευγνωμοσύνη, η οικογένεια εκφράζει ένα ευχαριστώ για τις προσευχές, την υποστήριξη, τα πολύτιμα λόγια και άλλες εκφράσεις αγάπης και καλοσύνης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Το τραγούδι «Why Can’t We Live Together» παραμένει ένα από τα πιο εντυπωσιακά και μινιμαλιστικά R&B τραγούδια της δεκαετίας του 1970, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian. Έφτασε στο Νο 3 στις ΗΠΑ και στο Νο 12 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι στίχοι του ειρηνισμού και της φυλετικής αρμονίας ακούγονταν στους ακροατές εν μέσω του μαινόμενου ακόμη πολέμου του Βιετνάμ.

Ο Τόμας γεννήθηκε στην Ιντιάνα το 1944 και είχε άλλα 11 αδέρφια. Μελέτησε τζαζ με τον Κάνονμπολ Άντερλι και τον Ντόναλντ Μπερντ, αλλά ασχολήθηκε με τη σόουλ μουσική μετά από μουσικές σπουδές στο Lane College στο Τζάκσον του Τενεσί και κυκλοφόρησε με τη δισκογραφική Goldwax, τα πρώτα σόλο σινγκλ του.

Εγκαταστάθηκε στο Μαϊάμι και άρχισε να εργάζεται ως δάσκαλος  και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για ένα μάθημα προέκυψε η έμπνευση για το «Why Can’t We Live Together», μετά από μια ραδιοφωνική εκπομπή με τον Γουόλτερ Κρονκάιτ που ανήγγειλε δεκάδες χιλιάδες θανάτους και από τις δύο πλευρές στο Βιετνάμ.

Το άλμπουμ που είχε επίσης τον τίτλο «Why Can’t We Live Together», έφτασε στο Νο 10 στις ΗΠΑ και παρ’ όλο που ο Τόμας δεν μπόρεσε να επαναλάβει την επιτυχία του τραγουδιού του, κυκλοφόρησε έξι ακόμη άλμπουμ. Συνέχισε επίσης να εργάζεται ως μουσικός, τραγουδοποιός και παραγωγός, με καλλιτέχνες, όπως η Μπέτι Ράιτ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024