Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτίστηκε η Αγία Σοφία της Ανδραβίδας

Φωτίστηκε η Αγία Σοφία της Ανδραβίδας

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης προμηθεύτηκε 17 ολοκαίνουργιους προβολείς οι οποίοι τοποθετήθηκαν στον γοτθικό ναό της Αγίας Σοφίας σε μια αναγκαία ενέργεια προκειμένου να αναδειχθεί σωστά.

Πλημμυρισμένη από φως είναι πλέον η Αγία Σοφία της Ανδραβίδας. Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης προμηθεύτηκε 17 ολοκαίνουργιους προβολείς οι οποίοι τοποθετήθηκαν στον γοτθικό ναό της Αγίας Σοφίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Όπως αναφέρουν από τον Δήμο: «Η ανάδειξη και η συνεχής προβολή της Αγίας Σοφίας με κάθε τρόπο είναι υποχρέωση και δέσμευση της δημοτικής αρχής του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία στην Ελλάδα και όλη την Ευρώπη αποκτά τον φωτισμό που του αξίζει. Μαζί του αναδεικνύεται και ολόκληρη η πόλη της Ανδραβίδας».

Να προσθέσουμε πως ο φωτισμός των ιστορικών μας μνημείων είναι μια ενέργεια που απλά είναι προαπαιτούμενη για την σωστή ανάδειξη τους.

Έναρξη εργασιών είχαμε σε ακόμα ένα σημαντικό έργο για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Πρόκειται για την ανέγερση του νέου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού της Βάρδας, δυναμικότητας 30 θέσεων, με προϋπολογισμό 1.590.000 ευρώ.

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός θα ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφανείας 1.0799,11 τ.μ. εντός σχέδιο πόλης, στο νοτιοδυτικό άκρο της Βάρδας. Πρόκειται για επίπεδη έκταση χωρίς δένδρα ή άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με μέτωπο σε τρεις παρακείμενους δρόμους, πολύ κοντά στην είσοδο της πόλης από το επαρχιακό οδικό δίκτυο που ενώνει την Πάτρα με τον Πύργο .

Το κτίριο αναπτύσσεται σε σχήμα ορθογωνικό , με περίκλειστη αυλή – αίθριο- στο εσωτερικό του. Η κεντρική είσοδος χωροθετείται στην βορειοανατολική πλευρά του οικοπέδου, από την οδό Σαλαμίνος, απέναντι από την πλατεία του Κέντρου Υγείας. Όσον αφορά τα μεγέθη του κτιρίου, το κεντρικό κτίριο θα έχει επιφάνεια 474,00 τ.μ., οι ημιυπαίθριοι χώροι 144,00 τ.μ. και τα στέγαστρα 15,00 τ.μ.

Ο Παιδικός Σταθμός της Βάρδας ιδρύθηκε το 1980 και έκτοτε στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο. Πλέον, με το πέρας των εργασιών, οι δημότες και τα παιδιά τους θα αποκτήσουν έναν υπερσύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024