Βραζιλία: Στους 152 οι νεκροί μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Πετρόπολις
Η Πετρόπολις στη Βραζιλία θυμίζει «πεδίο μάχης».
Στους 152 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Πετρόπολις της Βραζιλίας, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Οι διασώστες και κάτοικοι της περιοχής συνεχίσουν την έρευνα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μετά τα ποτάμια λάσπης που έπνιξαν αυτήν την πόλη των 300.000 κατοίκων στη νοτιοανατολική Βραζιλία. Ο πρόεδρος της χώρας Ζαΐρ Μπολσονάρο είπε ότι το σκηνικό στην πόλη θυμίζει «πεδίο μάχης».
Massive flooding & landslides in Brazil destroys town of Petropolis, killing 117 ppl. This is climate change, and it’s caused by the rich & powerful. They won’t give up their power or privilege. So the only way to change things is to get rid of the rich. pic.twitter.com/EMnKnJpkhJ
— GhostofDurruti (@RobTheRich0001) February 18, 2022
Πόσοι είναι οι αγνοούμενοι
Σύμφωνα με την αστυνομία, 165 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι από την περασμένη Τρίτη, όταν ξεκίνησαν οι καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν την κατολίσθηση. Οι αρχές θεωρούν ότι είναι πλέον απίθανο να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια.
Από τα πτώματα που έχουν ανασυρθεί από τη λάσπη έχουν αναγνωριστεί μέχρι στιγμής 128 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και 28 παιδιά.
Ο πάπας Φραγκίσκος νωρίτερα σήμερα, κατά την κυριακάτικη προσευχή στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του σε όλους εκείνους που επλήγησαν τις τελευταίες ημέρες από φυσικές καταστροφές, αναφερόμενος στην Πετρόπολις αλλά και στη Μαδαγασκάρη, η οποία χτυπήθηκε από καταστροφικούς κυκλώνες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μίκι Ρουρκ: «Απάτη» η καμπάνια GoFundMe στο όνομά μου – Kινεί νομικές διαδικασίες
- Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον πατριάρχη της Viohalco, Νίκο Στασινόπουλο
- Το Ισραήλ κατεδάφισε κτίρια του ΟΗΕ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ – «Πρωτοφανής επίθεση», λέει η UNRWA
- Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόβει μάρτυρες και επιταχύνει διαδικασίες- Οργή και καταγγελίες για συγκάλυψη από την αντιπολίτευση
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Βουβός ο πόνος στο τελευταίο «αντίο» στον 50χρονο
- Ποιοι φορολογούμενοι θα γλιτώσουν φόρο – Τα SOS των δηλώσεων


