Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βίνσεντ βαν Γκογκ: Κομμάτι από πίνακα του αναμένεται να «αγγίξει» τιμή -ρεκόρ

Βίνσεντ βαν Γκογκ: Κομμάτι από πίνακα του αναμένεται να «αγγίξει» τιμή -ρεκόρ

Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ ήταν μάλλον ρομαντική ψυχή!

Σχεδόν μια μεταφορά της αιώνιας αγάπης, ένα κομμάτι ενός ζευγαριού που περπατά σε ένα μονοπάτι είναι το μόνο σωζόμενο κομμάτι ενός πίνακα που ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ εγκατέλειψε το 1888. Το πώς η κατάσταση του έργου είναι ακόμα τόσο καλά διατηρημένη είναι ένα αίνιγμα, όπως και η ίδια η αγάπη.

Τώρα, το «A Pair of Lovers», που περιγράφεται από τον ειδικό του Βαν Γκογκ, Μάρτιν Μπέιλι, μιλώντας στο Art Newspaper, ως το «πιο σημαντικό» μέρος του πίνακα του Βαν Γκογκ, πρόκειται να εμφανιστεί σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο στις 2 Μαρτίου. Το κομμάτι – διαστάσεων μόλις 12¾ x 9 ίντσες – εκτιμάται ότι θα βγει στο σφυρί για 7 έως 10 εκατομμύρια αγγλικές λίρες (9,5 εκατομμύρια έως 13,5 εκατομμύρια δολάρια).

Ρεκόρ πώλησης

Οι προηγούμενες πωλήσεις του μέρους από τον ίδιο οίκο δημοπρασιών πουλήθηκε για 280.000 λίρες (το 1986), 2,9 εκατομμύρια λίρες (το 2001) και 7,1 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2013. Ο οίκος Sotheby’s λέει ότι ο σημερινός πωλητής είναι ένας «διακεκριμένος Ιάπωνας συλλέκτης».

Το απόσπασμα απεικονίζει δύο εραστές να περπατούν κατά μήκος του καναλιού μεταξύ της Αρλ και της Μεσογείου, με το χέρι της γυναίκας τυλιγμένο γύρω από τους ώμους του συντρόφου της. Ο Μπέιλι λέει ότι οι αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται εδώ – συμπεριλαμβανομένου του μπλε σακακιού του άνδρα και του γυναικείου καλύμματος κεφαλής, καθώς και του κόκκινου φορέματός της στα σμαραγδένια νερά – δείχνουν την τάση του ζωγράφου για συμπληρωματικά χρώματα.

Το «ερωτικό» απόσπασμα

Ο πλήρης πίνακας 24 x 29 ιντσών αποτελείται από καμινάδες, πύργους εκκλησιών και, το πιο εντυπωσιακό, την κινητή γέφυρα Langlois, σύμφωνα με ένα σκίτσο που είχε στείλει ο Βαν Γκογκ στον φίλο του και καλλιτέχνη Εμίλ Μπερνάρ. Ο ζωγράφος κατέστρεψε το πραγματικό έργο τέχνης επειδή δεν του άρεσε το αποτέλεσμα.

Το μόνο κομμάτι που κράτησε ο Βαν Γκογκ ήταν αυτό το κομμάτι, καθώς ο καλλιτέχνης σκόπευε να το επαναχρησιμοποιήσει ως μελέτη για έναν άλλο πίνακα.

Τελικά η αγάπη είναι παντοτινή;!

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024