Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιοτ-κογιότ

Γιοτ-κογιότ

Ο σημερινός υδάτινος εγκλεισμός της απόλαυσης επαναφέρει τη συζήτηση στον Μπόις και το κογιότ. Αυτή τη φορά η ροπή είναι αντίστροφη: πάνω στον αφρό ας παραμείνουμε ξένοι.

Μια μέρα του 1974 ο γερμανός εννοιολογικός καλλιτέχνης Γιόζεφ Μπόις προσγειώθηκε με αεροπλάνο στη Νέα Υόρκη, όπου οι βοηθοί του τον τύλιξαν με ένα μεγάλο κομμάτι τσόχα και με ασθενοφόρο τον μετέφεραν στην γκαλερί René Block στο Σόχο. Ο καλλιτέχνης περίμενε στον κλειστό χώρο της γκαλερί να συναντηθεί με ένα ζωντανό κογιότ. Ηταν η αρχή της διάσημης περφόρμανς του, «I Like America και America Likes Me». Για τρεις συνεχόμενες ημέρες, ο Μπόις περνούσε οκτώ ώρες ζώντας και επικοινωνώντας με το κογιότ, προσπαθώντας να αποκτήσει οπτική επαφή μαζί του. «Θα μπορούσατε να πείτε ότι πρέπει να γίνει ένας απολογισμός με το κογιότ. Μόνο τότε μπορεί να αρθεί αυτό το τραύμα» λέει στην ταινία που κατέγραψε την περφόρμανς του.

Η περφόρμανς συνύπαρξης του Μπόις στο κλουβί με το κογιότ κατέγραψε τη σχέση του ανθρώπου με το άγριο πνεύμα. Στο σύγχρονο παρόν η COVID δημιούργησε νέες συμπεριφορές. Οπως η απόλαυση του θαλάσσιου εγκλεισμού σε ένα γιοτ ως την πλωτή εξέλιξη των καλά φυλασσόμενων προστατευμένων gated communities. Μία είδηση που προέρχεται από το Bloomberg αναφέρει ότι η λίστα παραγγελιών για θαλαμηγούς άνω των 30 μέτρων μεγαλώνει παγκόσμια σε βαθμό που τα ναυπηγεία δεν μπορούν να παραδώσουν πριν από το 2024.

Στο μεταξύ στην Ελλάδα η προοπτική του πλωτού θαλάσσιου τουρισμού τινάζεται προς αισιόδοξους οικονομικούς δείκτες, παρ’ όλο που οι μαρίνες για ελλιμενισμό μεγάλων σκαφών δεν επαρκούν. Και όποιος δεν είναι σε θέση να κατέχει, ναυλώνει μεταχειρισμένα μεγάλα σκάφη επενδύοντας στην απόλαυση του εγκλεισμού. Το μυστικό της νέας επένδυσης έχει και μία παράμετρο εξωραϊσμού. Την υψηλή τέχνη. Ενα παλιό καλό σκαρί γίνεται ομορφότερο χάρη στα σύγχρονα έργα τέχνης που αγοράζονται για να υπάρχουν μέσα σε αυτό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα μέγκα-γιοτ σύντομα θα αρμενίζουν στα ανοιχτά των νησιών. Οι ένοικοί τους θα απολαμβάνουν έναν νέο τρόπο διακοπών, όχι πλάι, αλλά πάνω στη θάλασσα. Το γιοτ είναι ιδανικό. Προσφέρει ασφάλεια, υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας – άρα χρόνο εργασίας και διακοπών σε ισοζύγιο -, διακριτικότητα, κρατώντας αθέατους τους πλούσιους ενοίκους της πλωτής απόλαυσης. Ο σημερινός υδάτινος εγκλεισμός της απόλαυσης επαναφέρει τη συζήτηση στον Μπόις και το κογιότ. Αυτή τη φορά η ροπή είναι αντίστροφη: πάνω στον αφρό ας παραμείνουμε ξένοι.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024