Κοροναϊός: Πρωτοφανής πολιορκία αντιεμβολιαστών στον Καναδά – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Οτάβα
Το επονομαζόμενο ως «κομβόι της Ελευθερίας» ξεκίνησε ως κίνημα ενάντια στην απαίτηση της κυβέρνησης να εμβολιαστούν οι οδηγοί κατά του Covid
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Οτάβα λόγω των διαμαρτυριών για τα μέτρα κατά του κορoναϊού.
Σύμφωνα με το BBC, την απόφαση έλαβε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του Καναδά ως απάντηση στις διαμαρτυρίες των οδηγών φορτηγών για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Εκτός ελέγχου
Ο Τζιμ Γουάτσον είπε ότι η πόλη είναι «εντελώς εκτός ελέγχου», με τους διαδηλωτές να είναι περισσότεροι από την αστυνομία. Πρόσθεσε ότι οι διαδηλώσεις αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των κατοίκων.
Οι οδηγοί φορτηγών έχουν παραλύσει το κέντρο της Οτάβα με οχήματα και σκηνές να κλείνουν τους δρόμους.
Το επονομαζόμενο ως «κομβόι της Ελευθερίας» ξεκίνησε ως κίνημα ενάντια στην απαίτηση της κυβέρνησης να εμβολιαστούν οι οδηγοί κατά του Covid.
Μιλώντας στον καναδικό ραδιοφωνικό σταθμό CFRA, ο Γουάτσον είπε ότι οι διαδηλωτές συμπεριφέρονται όλο και πιο «αναίσθητα με κόρνες, σειρήνες και πυροτεχνήματα, μετατρέποντάς τις διαδηλώσεις σε πάρτι».
«Σαφώς, είμαστε λιγότεροι και χάνουμε αυτή τη μάχη. Αυτό πρέπει να αντιστραφεί. Πρέπει να πάρουμε πίσω την πόλη μας» πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος δεν έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα που θα μπορούσε να επιβάλει, αλλά η αστυνομία δήλωσε την Κυριακή ότι θα εντείνει την επιβολή, συμπεριλαμβανομένων πιθανών συλλήψεων όσων προσπαθούν να βοηθήσουν τους διαδηλωτές.
Σε δήλωσή τους οι αρχές ανέφεραν ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης «αντανακλά τον σοβαρό κίνδυνο και την απειλή για την ασφάλεια των κατοίκων που συνιστούν οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις και υπογραμμίζει την ανάγκη για υποστήριξη από άλλες δικαιοδοσίες και επίπεδα διακυβέρνησης».
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο – «Θράσος της κυβέρνησης»
- Μητσοτάκης για 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: «Δεν ξεχνούμε, επαγρυπνούμε»
- Αποκαθίσταται ο φωτισμός στον δρόμο προς τον Προφήτη Ηλία Παλαιοχώρας
- Ρένα Δούρου: Ανάγκη για επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού
- Αλεξάνδρου κι Ελληνίδου στη Μύκονο – Θα παντρευτούν στο νησί των ανέμων;
- Ο Κέντρικ Ναν έβγαλε τραγούδι: «Κάντε στην άκρη» (vid)
- Μοντέλο ΑΙ της Wall Street ερμηνεύει τους χρησμούς του προέδρου της FED
- Τραμπ: Μπορεί να βγει από το αδιέξοδο του πολέμου στο Ιράν; Για φαύλο κύκλο και μνήμες Βιετνάμ μιλούν στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)










![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442