Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Πρωτοφανής πολιορκία αντιεμβολιαστών στον Καναδά - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Οτάβα

Κοροναϊός: Πρωτοφανής πολιορκία αντιεμβολιαστών στον Καναδά – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Οτάβα

Το επονομαζόμενο ως «κομβόι της Ελευθερίας» ξεκίνησε ως κίνημα ενάντια στην απαίτηση της κυβέρνησης να εμβολιαστούν οι οδηγοί κατά του Covid

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Οτάβα λόγω των διαμαρτυριών για τα μέτρα κατά του κορoναϊού.

Σύμφωνα με το BBC, την απόφαση έλαβε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του Καναδά ως απάντηση στις διαμαρτυρίες των οδηγών φορτηγών για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Εκτός ελέγχου

Ο Τζιμ Γουάτσον είπε ότι η πόλη είναι «εντελώς εκτός ελέγχου», με τους διαδηλωτές να είναι περισσότεροι από την αστυνομία. Πρόσθεσε ότι οι διαδηλώσεις αποτελούν απειλή για την ασφάλεια των κατοίκων.

Οι οδηγοί φορτηγών έχουν παραλύσει το κέντρο της Οτάβα με οχήματα και σκηνές να κλείνουν τους δρόμους.

Το επονομαζόμενο ως «κομβόι της Ελευθερίας» ξεκίνησε ως κίνημα ενάντια στην απαίτηση της κυβέρνησης να εμβολιαστούν οι οδηγοί κατά του Covid.

Μιλώντας στον καναδικό ραδιοφωνικό σταθμό CFRA, ο Γουάτσον είπε ότι οι διαδηλωτές συμπεριφέρονται όλο και πιο «αναίσθητα με κόρνες, σειρήνες και πυροτεχνήματα, μετατρέποντάς τις διαδηλώσεις σε πάρτι».

«Σαφώς, είμαστε λιγότεροι και χάνουμε αυτή τη μάχη. Αυτό πρέπει να αντιστραφεί. Πρέπει να πάρουμε πίσω την πόλη μας» πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος δεν έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα που θα μπορούσε να επιβάλει, αλλά η αστυνομία δήλωσε την Κυριακή ότι θα εντείνει την επιβολή, συμπεριλαμβανομένων πιθανών συλλήψεων όσων προσπαθούν να βοηθήσουν τους διαδηλωτές.

Σε δήλωσή τους οι αρχές ανέφεραν ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης «αντανακλά τον σοβαρό κίνδυνο και την απειλή για την ασφάλεια των κατοίκων που συνιστούν οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις και υπογραμμίζει την ανάγκη για υποστήριξη από άλλες δικαιοδοσίες και επίπεδα διακυβέρνησης».

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024