Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Ραγίζουν καρδιές οι συγγενείς του τραυματία – Τι λέει η γιαγιά του 18χρονου

Θεσσαλονίκη: Ραγίζουν καρδιές οι συγγενείς του τραυματία – Τι λέει η γιαγιά του 18χρονου

Ο εγγονός της γυναίκας που μαχαιρώθηκε στα πόδια και στο κεφάλι διατηρούσε από την πρώτη στιγμή τις αισθήσεις του και ήδη από χθες, είχε δώσει κατάθεση σε αστυνομικούς που προσπαθούσαν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Είναι το πρόσωπο πίσω από την τραγωδία. Ο κολλητός φίλος του αδικοχαμένου Άλκη που έζησε τη φονική συμπλοκή και παραμένει από χθες τραυματισμένος σε νοσοκομείο.

Ένα 18χρονο παιδί, που άρχισε να δέχεται πισώπλατα χτυπήματα και που ακόμα όπως λένε στενοί συγγενείς του στο MEGA δεν έχει ενημερωθεί για το μεγάλο κακό. Για τη δολοφονία του Άλκη που μεγάλωσαν μαζί από παιδιά και συνέχιζαν να κάνουν παρέα ακόμα και όταν ο 19χρονος έφυγε με τους γονείς του για τη Βέροια.

Τα λόγια της γιαγιάς και της νονάς του 18χρονου τραυματία καθηλώνουν. Συμπυκνώνουν τον πόνο που αισθάνονται, την αγωνία για το δικό τους παιδί αλλά και την οργή για τους δράστες της φονικής επίθεσης, σε παιδιά που έβλεπαν πιθανότατα για πρώτη φορά.

Ο 18χρονος τραυματίας και ο αδικοχαμένος Άλκης είχαν πάει για καφέ στην περιοχή Χαριλάου και μαζί με ακόμα ένα άτομο που έκαναν παρέα πήραν το δρόμο της επιστροφής.

Εκείνα τα λεπτά στο αρρωστημένο μυαλό των δραστών υπάρχει μόνο το σχέδιο της επίθεσης. Να χτυπήσουν και να προκαλέσουν κακό σε άτομα που υποστηρίζουν αντίπαλη ομάδα.

Χωρίς να τους γνωρίζουν και φυσικά, χωρίς να έχουν μαζί τους ανοιχτούς λογαριασμούς. Γι’ αυτό και πριν την επίθεση που κατέληξε στη δολοφονία του Άλκη ρώτησαν τα θύματα ποια ομάδα υποστηρίζουν.

Η πρώτη επικοινωνία μας με τη γιαγιά του 18χρονου τραυματία είχε γίνει τηλεφωνικά λίγες μόνο ώρες μετά την τραγωδία. Τότε που μας έλεγε για τον τρόπο που έμαθε η ίδια και ο σύζυγός της τα γεγονότα και τα πρώτα λόγια που τους είπε ο εγγονός τους.

Ο εγγονός της γυναίκας που μαχαιρώθηκε στα πόδια και στο κεφάλι διατηρούσε από την πρώτη στιγμή τις αισθήσεις του και ήδη από χθες, είχε δώσει κατάθεση σε αστυνομικούς που προσπαθούσαν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Οι λυγμοί της κατά διαστήματα διακόπτουν τα λόγια και τον ειρμό της σκέψης της. Ο εγγονός της, ακόμα δεν γνωρίζει για τη δολοφονία του φίλου του. Μοναδική παρηγοριά για την ίδια που το πρωί μαζί με τη νονά του εγγονού της, πήγαν στη κηδεία του Άλκη στη Βέροια, το γεγονός πως ο 18χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, όπως και ο συνομήλικος φίλος τους, που ήταν ο τρίτος της παρέας.

Αναμένεται τις επόμενες μέρες να πάρουν εξιτήριο και στη συνέχεια να δεχτούν ψυχολογική υποστήριξη, σε μια προσπάθεια να συνέλθουν και να αφήσουν πίσω τις στιγμές φρίκης που έζησαν.

«Χωρίς να υπάρχει αγώνας εκείνη την ώρα, στα καλά καθούμενα, έτσι δηλαδη σε παίρνουν και σε σφάζουν, είναι δυνατόν να γίνονται, τι οικογένειες είναι αυτές που μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά» δήλωσε η γιαγιά του 18χρονου.

«Ήταν αποφασισμένοι να το κάνουν, τους ρώτησαν τι ομάδα είστε και τους είπαν είμαστε “Άρης”, από εκεί και πέρα έγινε το κακό» επεσήμανε η γιαγιά του 18χρονου.

«Το πρωί ο άντρας μου που ξύπνησε, άκουγε ραδιοφωνάκι κιαι με φωνάζει, μου λέει “έλα μέσα”, λέω “τι έχεις”, άρχισε και έκλαιγε, λέω “γιατί κλαις”, “σκότωσαν ένα παιδί στην Χαριλάου, 19 χρονών”, λέω “Παναγίτσα μου”. Ο άντρας μου σηκώθηκε και έκλαιγε, χωρίς να ξέρουμε ότι ήταν το δικό μας το παιδί» τόνισε η γιαγιά του 18χρονου.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024