
Η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου τυφλώθηκε από ιατρικό λάθος και έφτιαξε την πρώτη σχολή για σκύλους-οδηγούς τυφλών
Η σχολή για σκύλους-οδηγούς τυφλών βοηθάει πολλούς συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης
Η Ιωάννα – Μαρία Γκέρτσου τυφλώθηκε στη θερμοκοιτίδα από ιατρικό λάθος.
Σήμερα κάνει με μεγάλη προσπάθεια διδακτορικό στην ψυχολογία, έχοντας ιδρύσει την πρώτη σχολή για σκύλους – οδηγούς τυφλών στην Ελλάδα.
«Από κακή παροχή οξυγόνου στη θερμοκοιτίδα απέκτησα βλάβη στην όραση. Στο σχολείο ένιωθα άβολα, όχι για την όρασή μου, αλλά γιατί δεν προσαρμόζονταν οι άλλοι. Όταν πήγα στο πανεπιστήμιο απελευθερώθηκα, είχα δύο καθηγήτριες που με βοήθησαν».
Και συμπληρώνει:
«Από μικρή διαισθανόμουν ότι μπορώ να αντιληφθώ τους ανθρώπους απέναντί μου. Φτιάχνοντας την σχολή σκύλων οδηγών ‘Λάρα’ άλλαξα την κουλτούρα της κοινωνίας. Μεγαλώνοντας με σκύλο οδηγό έμαθα να ελέγχω καλύτερα τον χαρακτήρα μου».
Η καθημερινότητα δύσκολη για την Ιωάννα – Μαρία Γκέρτσου με πολλά εμπόδια.
«Ό,τι έχω κερδίσει το έχω κάνει εγώ, δεν σταμάτησα να κυνηγώ την τύχη μου. Αν δεν αλλάζει η κατάσταση αλλάζουμε εμείς, δεν έχω εγώ το πρόβλημα αλλά οι άλλοι».
- Μπαρτζώκας: «Πάντα το πρώτο ματς είναι το πιο σημαντικό – Δεν υπάρχει καμία κούραση»
- Τιτανικός; Μπα – Η συμβουλή του Τζον Σι Ράιλι στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Πότε θα διεξαχθεί ο δεύτερος τελικός
- Αθήνα σε Κίεβο για drone: Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιου είδους ενέργειες
- Γερμανία: Στα «σχοινιά» ο Μερτς, μετά την αποτυχία του Βερολίνου να πάρει μια θέση στο ΣA του ΟΗΕ
- Απογοητευμένη η Σαμπαλένκα μετά την ήττα – σοκ από την Σνάιντερ: «Θέλω να σταματήσω το τένις…»


