Πανδημία – Η τρίτη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία των ασφαλιστικών εταιρειών
Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις γιγάντιες απώλειες, οι ασφαλιστικές εξαιρούν πλέον την Covid-19 από τα προγράμματά τους.
Με της ζημίες να ανέρχονται πλέον σε 44 δισεκατομμύρια δολάρια, η πανδημία Covid-19 είναι πλέον η τρίτη μεγαλύτερη καταστροφή για τις ασφαλιστικές εταιρείες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και τον κυκλώνα Κατρίνα.
Η εκτίμηση προέρχεται από τον ασφαλιστικό μεσάζοντα Howden στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον οποίο τα ασφάλιστρα για καταστροφή περιουσίας σημειώνουν αύξηση 9% σε ετήσια βάση, τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2019.
Υψηλότερες είναι και οι χρεώσεις των αντασφαλιστικών εταιρειών που καλύπτουν τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Σύμφωνα πάντως με την έκθεση της Howden, οι αρχικές εκτιμήσεις για ζημίες άνω των 100 δισ. δολαρίων αποδείχθηκαν υπερβολικές –εκτιμήσεις που έγιναν στην αρχή της πανδημίας κοροναϊού, όταν η οικονομική δραστηριότητα πάγωσε σχεδόν σε όλο τον πλανήτη.
Έκτοτε, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν εξαιρέσει από τα προγράμματά τους ζημίες που σχετίζονται με την Covid-19, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις απώλειες.
Σε μια άλλη εξέλιξη, ο ασφαλιστικός μεσάζοντας Galagher Re ανακοίνωσε ότι στην Ευρώπη τα ασφάλιστρα για καταστροφή περιουσίας αυξήθηκαν σε κάποιες περιπτώσεις κατά 50% μετά τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές που σάρωσαν πέρυσι την ήπειρο.
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»

