Mετά από δυο ισοπαλίες κόντρα σε Εβερτον και Γουλβς δεν είχε περιθώριο για άλλη απώλεια βαθμών. Η Τσέλσι, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, από το αυτογκολ του Τζέιμς, επικράτησε με 3-1 της Άστον Βίλα για την Boxing Day. Δυο γκολ από τον Ζορζίνιο, επιστροφή στα γκολ μετά από μεγάλο διάστημα για τον Λουκάκου.

Οι Μπλε μπήκαν μουδιασμένα και η Αστον Βίλα εκμεταλλεύτηκε την νωθρότητα τους. Προηγήθηκε στο 28΄ με το αυτογκολ του Τζέιμς. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Τόμας Τούχελ ανέβασε την απόδοση της, κέρδισε πέναλτι στο 33΄, το οποίο το μετουσίωσε σε γκολ ο Ζορζίνιο σε 1-1, το οποίο ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης μπήκε δυναμικά και πήρε προβάδισμα με τον Λουκάκου στο 56΄. Μετά από σέντρα του Χάντσον-Οντόι, ο Βέλγος επιθετικός πήρε την κεφαλιά και ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Η Τσέλσι μετά το προβάδισμα της είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, έχασε δυο ευκαιρίες με τους Μάουντ (67΄) και Χάντσον Οντόι (88΄), αλλά ο Ζορζίνιο πάλι από την άσπρη βούλα βρήκε δίχτυα για το τελικό 3-1.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Μινγκς, Τάργκετ, Κας, Κονσά, Ράμσεϊ, Ντόουγκλας Λουίζ, Σανσόν (77’Ελ Γκάζι), Ινγκς (73’Τραορέ), Μπουενδιά (73’Τσουκουεμέκα), Γουότκινς.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τσαλομπά (46’Λουκάκου), Ρίντιγκερ, Τιάγκο Σίλβα (52’Κρίστενσεν), Καντέ (63’Κόβατσιτς), Τζέιμς, Αλόνσο, Ζορζίνιο, Μάουντ, Χάντσον-Οντόι, Πούλισικ