ΣΥΡΙΖΑ – «Ποιοι παρέλαβαν την μελέτη Λύτρα-Τσιόδρα και την αγνόησαν;»
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι επειδή «ο κ. Λύτρας είναι ξεκάθαρος πως 'ενημερώσαμε επανειλημμένα και δη στο ανώτατο επίπεδο λήψης αποφάσεων', κάτι το οποίο δεν διέψευσε ούτε ο κ. Τσιόδρας που τώρα στοχοποιεί ο κ. Μητσοτάκης, περιμένουμε μία και μόνο απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη: Ποιοι πήραν τη μελέτη στα χέρια τους και την αγνόησαν;»
Στην μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας το ερώτημα ποιοι από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού την είχαν παραλάβει και την αγνόησαν.
Δεν είναι αδιάφορο το 38,5% των θανάτων ως το Μάιο
Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Από το ‘δεν γνωρίζαμε τίποτα για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα’, ο κ. Σκέρτσος διαπίστωσε πριν λίγο, ότι είναι απλά αδιάφορο εάν γνώριζε το Μέγαρο Μαξίμου.
»Δηλαδή είναι αδιάφορο ότι ο στενότερος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη για την πανδημία έχει προειδοποιήσει ήδη από το Μάιο του 2021 πως η θνητότητα εκτός ΜΕΘ είναι 87,5% υψηλότερη, αλλά ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πως είναι το ίδιο με το να είσαι εντός ΜΕΘ.
»Αδιάφορο ότι το 38,5% των θανάτων ως το Μάιο, δηλαδή 1.535 άνθρωποι, θα μπορούσαν ακόμα να ζουν σύμφωνα με τη μελέτη, εάν υπήρχε ενίσχυση του ΕΣΥ και νοσηλεία των ασθενών σε κανονικές ΜΕΘ. Αδιάφορο ότι ως το Μάιο, ακόμα 6.588 ασθενείς πέθαναν, είτε σπίτι τους, είτε σε απλά κρεβάτια».
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «επειδή εν τέλει δεν είναι καθόλου αδιάφορο, και ο κ. Λύτρας είναι ξεκάθαρος πως ‘ενημερώσαμε επανειλημμένα και δη στο ανώτατο επίπεδο λήψης αποφάσεων’, κάτι το οποίο δεν διέψευσε ούτε ο κ. Τσιόδρας που τώρα στοχοποιεί ο κ. Μητσοτάκης, περιμένουμε μία και μόνο απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη: Ποιοι πήραν τη μελέτη στα χέρια τους και την αγνόησαν; Ο κ. Κικίλιας και ο κ. Κοντοζαμάνης; Ο κ. Σκέρτσος; Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης; Όλοι μαζί; Αργά ή γρήγορα θα απαντήσουν, μετά και την εισαγγελική παρέμβαση».
- Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τις επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους
- Νέα αποκάλυψη για τη δράση της ICE: Πράκτορας είχε σκοτώσει πολίτη το 2025
- 76ο Φεστιβάλ Βερολίνου: Χρυσή Αρκτος στα «Κίτρινα Γράμματα» του Ιλκέρ Τσατάκ
- Κρήτη: Έδειραν κατηγορούμενο μέσα στα δικαστήρια
- Ερνανγκόμεθ: «Ο πρώτος τίτλος σημαίνει πολλά – Εχουμε την πίεση να τους κερδίζουμε όλους» (vid)
- Ισπανία: Επενδύει στις σχέσεις με την Κίνα για την ασιατική στρατηγική της