Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αψιμαχίες στη Βουλή για την μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα και τη διαγραφή Κουρουμπλή

Αψιμαχίες στη Βουλή για την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα και τη διαγραφή Κουρουμπλή

Τη μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα επικαλούνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση για την κατάσταση στις ΜΕΘ και τις αντοχές του συστήματος υγείας. Για άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει πλάτη στην πανδημία κάνουν λόγο οι βουλευτές της ΝΔ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται απέναντι από την εθνική προσπάθεια, κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη, ανέφερε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, η βουλευτής της ΝΔ ‘Αννα Καραμανλή.

Μικροκομματικά οφέλη

«Απέναντι σε αυτήν την εθνική προσπάθεια βρίσκεται η αξιωματική αντιπολίτευση. Ήμουν παρούσα χθες στην Ολομέλεια, στο κρεσέντο λαϊκισμού του κ. Κουρουμπλή, ο οποίος μας αποκάλεσε «δολοφόνους» και παρακολούθησα τα γεγονότα μέχρι τη διαγραφή του», είπε η βουλευτής της ΝΔ και επισήμανε:

«Τους ίδιους, όμως, χαρακτηρισμούς χρησιμοποιεί και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το alter ego του κ. Τσίπρα, ο κ. Πολάκης και αναρωτιέμαι: θα προβεί άραγε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανάλογη διαγραφή ή θα χρησιμοποιήσει δύο μέτρα και δύο σταθμά για την ίδια συμπεριφορά; Εκτός και αν ο κ. Κουρουμπλής διαγράφηκε εύκολα γιατί θεωρείται ακίνδυνος, ενώ τον κ. Πολάκη δεν τον ακουμπάει κανείς.

»Διαβάζω μεταξύ άλλων στις 29 Νοεμβρίου: «Είστε ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ! Σκέρτσο, «γκρέμλιν του Μαξίμου», έλα να μας πεις για «μηδενική υπερβάλλουσα θνησιμότητα»!!!», είπε η ‘Αννα Καραμανλή και συνέχισε:

«Δεν μπορείτε να σταθείτε στο ύψος που θα περιμέναμε ως αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν έχετε πρόγραμμα, δεν έχετε προτάσεις, είστε λαϊκιστές, ο λόγος σας είναι διχαστικός, κλείνετε το μάτι στους αντιεμβολιαστές για να προσκομίζετε μικροπολιτικά οφέλη».

Διαβάστε επίσης: Σκέρτσος – Ήσσονος σημασίας ζήτημα αν γνωρίζαμε τη μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα – Δεν τη γνωρίζαμε

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ – Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του ήξεραν και ψεύδονταν για τη θνητότητα και τις ΜΕΘ

Οι ιδεοληψίες κοστίζουν ζωές

«Λίγες ημέρες πριν, εδώ στη συζήτηση στη Βουλή, ο κύριος πρωθυπουργός ζητούσε με οργισμένο κιόλας ύφος από τον Αλέξη Τσίπρα να του πει αν έχει ενδείξεις ότι η θνησιμότητα διασωληνωμένων αυξάνεται, όταν αυτοί νοσηλεύονται εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας. Ο πρωθυπουργός, προσβάλλοντας τον κοινό νου, ζητούσε δήθεν ενδείξεις, ενώ είχε αποδείξεις μέσα στο συρτάρι του», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου και πρόσθεσε:

«Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας τα γνώριζε όλα αυτά. Όχι μόνο έκανε πως δεν τα γνώριζε, αλλά κουνούσε και το δάχτυλο στην αντιπολίτευση ισχυριζόμενος ψεύδη μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Οι ιδεοληψίες, ξέρετε, της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης μάς κόστισαν και μας κοστίζουν μέχρι και σήμερα ανθρώπινες ζωές.

»Το λένε οι ίδιοι σας οι σύμβουλοι και οι επιστήμονες, με αποδείξεις και με στοιχεία και το επιβεβαιώνει και με τραγικό τρόπο ο κόσμος στα νοσοκομεία καθημερινά, είτε έχει covid είτε όχι. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, σε οποιαδήποτε στοιχειωδώς δημοκρατική χώρα η κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί. Καθώς εδώ πέρα υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, υπάρχουν θάνατοι συμπολιτών μας που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, εσείς αφήνετε με τις πολιτικές σας αβοήθητους τους ανθρώπους εκτός ΜΕΘ».

«Ενίσχυση του ΕΣΥ σημαίνει πρωτοβάθμια περίθαλψη, όπου ο οικογενειακός γιατρός θα υπάρχει σε όλη τη χώρα, για να φροντίζει τον καθένα και την καθεμία. Που θα τους περιθάλπει με ό,τι χρειάζεται, για να υπάρχει και αποφόρτιση των νοσοκομείων και θα παραπέμπει όταν πρέπει στα νοσοκομεία, ώστε να μην φτάνουν εκεί οι άνθρωποι σε προχωρημένο στάδιο της αρρώστιας, με αποτέλεσμα την πολύ δύσκολη αντιμετώπισή της», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης και πρόσθεσε:

Διαβάστε επίσης: Κουρουμπλής – Τι είπε μία μέρα μετά τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εγκληματικές παραλείψεις

«Με περισσότερους από 19.500 νεκρούς, είμαστε στις πρώτες θέσεις σε θανάτους ανά εκατομμύριο πολίτες. Έχουμε πάνω από 700 ανθρώπους καθημερινά διασωληνωμένους, εκ των οποίων πάνω από 150 εκτός ΜΕΘ. Έχουμε χαμηλό επίπεδο εμβολιασμένων, γύρω στο 65%, και ταυτόχρονα λίγες εισαγωγές, μόνο 2.500 μονοκλωνικών αντισωμάτων στη διάθεση των γιατρών για θεραπευτική αγωγή. Σ’ αυτή τη σκληρή πραγματικότητα, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής σας, οφείλετε να είστε πιο σεμνοί.

»Γιατί εσείς δεν ακούγατε τις καθημερινές εκκλήσεις των γιατρών και υγειονομικών πρώτης γραμμής, αλλά και του συνόλου της αντιπολίτευσης. Πόσο μάλλον σήμερα που οι εγκληματικές παραλείψεις της κυβέρνησής σας, αποτυπώθηκαν με τραγικό τρόπο στην μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα.

»Μια μελέτη που είναι κόλαφος για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος ισχυριζόταν στη Βουλή πως δεν υπάρχουν ενδείξεις που να δείχνουν ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα και ζητούσε από μας να φέρουμε μελέτες. Και τις έφερε ο κ. Τσιόρδας τελικά».

«Η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Δεν γνωρίζουμε -και νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει- πώς θα εξελιχθεί διεθνώς. Γνωρίζουμε, όμως, πάρα πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε ως κοινωνία, και ευτυχώς διαθέτουμε τόσο τα επιστημονικά εργαλεία όσο και τις πολιτικές, για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της, κυρίως και πρωτίστως στις ανθρώπινες ζωές και δευτερευόντως στην οικονομία», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε πως σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση διαθέτει ένα συνεκτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις συνέπειές της, τόσο στην υγεία όσο και στην οικονομία, δηλαδή ασφαλές άνοιγμα στις οικονομικές δραστηριότητες, τις μετακινήσεις, την εκπαίδευση, πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμού, υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε στοχευμένες πληθυσμιακές και επαγγελματικές ομάδες, κυρώσεις σε όσους ηθελημένα διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, υπονομεύοντας τη δημόσια υγεία, την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάκαμψη.

Οριζόντιο όχι σε όλα

«Ποια ήταν, λοιπόν, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα αυτά τα στοχευμένα μέτρα; Ένα οριζόντιο «ΟΧΙ» σε όλα. Όχι στα αυστηρά μέτρα και πρόστιμα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, όχι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, των υγειονομικών και των πολιτών άνω των 60 ετών, όχι ακόμα και στην επιβολή κυρώσεων στους γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία, στερώντας το δικαίωμα στη μόρφωση», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης και παρατήρησε:

«Ισχυρίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες. Πολιτική υποκρισία. Οι ίδιοι που ζητάνε περισσότερη πειθώ, είναι εκείνοι οι οποίοι έκαναν Εξεταστική Επιτροπή για να δούμε αν έγινε σωστά ή όχι η καμπάνια ενημέρωσης της χώρας όσον αφορά τον κορονοϊό, την πανδημία και τον εμβολιασμό. Και βεβαίως μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει η πρόταση για δήθεν προαιρετική υποχρεωτικότητα.

»Ίσως μας θυμίζει αυτό τη δημιουργική ασάφεια. Προαιρετική υποχρεωτικότητα, δηλαδή, υποχρεωτικότητα χωρίς κυρώσεις θα είχε νόημα σε μια κοινωνία που όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της και βεβαίως πρωτίστως η αξιωματική αντιπολίτευση έχουν συναίσθηση των συνεπειών των επιλογών τους στο κοινωνικό σύνολο. Για να το πω πολύ απλά: προϋποθέτει την ατομική ευθύνη για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και μόνο στο άκουσμά της, παθαίνει αλλεργία».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024