Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πρωταγωνιστές της παράστασης «Η Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των Χριστουγέννων» μιλούν στο in.gr

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης «Η Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των Χριστουγέννων» μιλούν στο in.gr

Από τις 28 Νοεμβρίου στην Παιδική Σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου

Η Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των Χριστουγέννων, μια πρωτότυπη απόδοση του αγαπημένου παραμυθιού μικρών και μεγάλων, κάνει πρεμιέρα στην παιδική σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου στο Ιντεάλ την Κυριακή 28 Νοεμβρίου σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου.

Ένας σύγχρονος, μαγικός και παραμυθένιος κόσμος έρχεται να παρασύρει όλη την οικογένεια σε ένα ταξίδι γεμάτο χιούμορ και συγκίνηση, που θα ανατρέψει όλα τα στερεότυπα της πασίγνωστης ιστορίας.

Η Κοκκινοσκουφίτσα διασχίζει το δάσος των Χριστουγέννων. Στον δρόμο της συναντά ψάρια που πετούν, έναν κυνηγό δάσκαλο του καράτε, κούκλες που φορούν μάσκες, αλλά κι έναν λύκο χορευτή!

Δεν πειράζει που φοβάται. Ξέρει, ότι αν καταλάβει τον φόβο της και τον αγκαλιάσει, αυτός θα υποχωρήσει. Μαθαίνει σιγά σιγά ότι μέσα από την επαφή της με όλους τους ήρωες του παραμυθιού, ακόμα και με τον “κακό” λύκο, θα προχωρήσει πιο ώριμη στον δρόμο της ενηλικίωσης.

Αρκεί να πιστέψει στον εαυτό της. Άλλωστε, πόσο κακός είναι, αλήθεια, ο λύκος (που κρύβεται μέσα μας); Συνοδοιπόροι σε αυτό της το ταξίδι οι μικροί θεατές, που συμμετέχουν ενεργά σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, βοηθώντας τη μικρή ηρωίδα να αποφύγει τις κακοτοπιές και να ανακαλύψει το αληθινό νόημα της διαδρομής της. Μονάχα η ελπίδα για το μέλλον μπορεί να τη στηρίξει στις αντιξοότητες που συναντά. Και τα μικρά παιδιά είναι πάντα οι καλύτεροι πρεσβευτές της.

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης εξηγούν στο in.gr ποιο είναι το στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει

Έλενα Μαυρίδου

Είναι μια εκδοχή της Κοκκινοσκουφίτσας φτιαγμένη αρχικά από εμένα και τη κόρη μου στην αρχική  διασκευή της ιστορίας και μετά από το θίασο της παράστασης. Έχει μια φρεσκάδα και ένα χιούμορ και για τα  παιδιά και για τους μεγάλους. Γιατί με έναν τρόπο φτιάχτηκε από τη συμβολή ενός παιδιού μαζί με ενηλίκους και με πολύ κέφι.  Έχει δηλαδή χιούμορ στη βάση της. Είναι  φτιαγμένη με πολύ αγάπη , χιούμορ και γνώση πάνω σε θεατρικές τεχνικές.  Ο κόσμος διασκεδάζει πραγματικά, και συγκινείται με τις περιπέτειες της ηρωίδας. 4  ηθοποιοί επί σκηνής να παίζουν με μάσκες όλους τους ήρωες του παραμυθιού, αλλά όλοι μαζί σαν κουκλοπαίχτες ερμηνεύουν την Κοκκινοσκουφίτσα καθώς χειρίζονται μια μεγάλη κούκλα τύπου Bunraku. Συμβαίνουν κάποια πολύ αστεία  και συγκινητικά  γεγονότα μέσα σε αυτό το δάσος.

Δήμητρα Κούζα

Η «Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των Χριστουγέννων» είναι το ταξίδι της μέσα σε ένα δάσος μαγικό, όπου δεν συναντάει μόνο τον λύκο αλλά και πολλά πλάσματα της φύσης. Το καθένα με το δικό του ξεχωριστό κωμικό τρόπο συμβάλλει στη μεγάλη της περιπέτεια προς το σπίτι της γιαγιάς της.Όλα τα πλάσματα του δάσους έχουν την ικανότητα και συνομιλούν μαζί της. Η Κοκκινοσκουφίτσα για να καταφέρει να φτάσει στο σπίτι της γιαγιάς της μεταμορφώνεται σε ψάρι, πετάει ψηλά στον ουρανό, χορεύει μαγικούς χορούς. Τα καινούρια αυτά στοιχεία που προσθέσαμε στην παράσταση είναι που την κάνουν να απευθύνεται όχι μόνο στο παιδικό κοινό αλλά και στους ενήλικες που τα συνοδεύουν.

Η ιδιαιτερότητα της παράστασης είναι ότι εδώ η Κοκκινοσκουφίτσα είναι μια μεγάλη κούκλα τύπου Bunraku, την οποία χειρίζονται 3 ηθοποιοί ταυτόχρονα σαν κουκλοπαίχτες. Ο καθένας χειρίζεται διαφορετικά μέλη του σώματος της κούκλας. Εγώ δανείζω και τη φωνή μου στον χαρακτήρα, κινώντας ταυτόχρονα το κεφάλι και το ένα της χέρι. Όλο αυτό απαιτεί φοβερό συντονισμό μεταξύ μας, το οποίο όμως φέρει ένα μαγικό αποτέλεσμα, την εμψύχωση της κούκλας.

Βασίλης Κουλακιώτης

Νομίζω ότι είναι η προσέγγιση που κάναμε στο παραμύθι. Μελετήσαμε και  συζητήσαμε πολύ πάνω σε όλες τις παραλλαγές του παραμυθιού της κοκκινοσκουφίτσας και φτιάξαμε κάτι που βγήκε από μέσα μας 100%. Η κούκλα που έχουμε στη σκηνή, οι χαρούμενες μάσκες  και ο τρόπος που αποφασίσαμε να πούμε την ιστορία κάνουν την «κοκκινοσκουφίτσα» μας πολύ ξεχωριστή.

Γιάννης Κατσιμίχας

Το ότι έχει δημιουργηθεί με αγάπη και μεράκι. Κάθε ένας και κάθε μία από τους συντελεστές έχει καταθέσει ένα κομμάτι του /της μέσα σε αυτή την παράσταση. Πρόκειται για μια δημιουργικά ερευνητική και ερευνητικά δημιουργική διαδικασία η οποία δεν σταματά με το πέρας των προβών. Στόχος μας είναι να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά – αλλά και τους μεγάλους – και να ταξιδέψουμε όλοι μαζί σε αυτό τον τρομακτικό προορισμό της ενηλικίωσης, που περιέχει φόβο αλλά περιέχει και μαγεία.

Γιάννης Σίμος

Η διαδικασία στην οποία έχουμε μπει και οι τέσσερεις ηθοποιοί είναι η ομαδική/ χορική λειτουργία. Πρέπει να ζωντανέψουμε μια μαριονέτα η οποία είναι το κεντρικό πρόσωπο όπου μέσα από αυτή ξετυλίγεται όλη η ιστορία.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024