«Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη» λέει η ΕΙΝΑΠ

Την οργή της ΕΙΝΑΠ προκάλεσε η άποψη του πρόεδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ο οποίος σε ότι αφορά στους ανεμβολίαστους, μίλησε θετικά για την πληρωμή μέρους των νοσηλειών τους.

Το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Αθήνας και Πειραιά, σε ανακοίνωσή του «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις  σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού»

Στην ίδια οργισμένη ανακοίνωση προσθέτει, «αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης».

Τέλος η ΕΙΝΑΠ καλεί «το ΔΣ και τη Συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να του υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιοδήποτε οικονομικών συμφερόντων».

Να σημειωθεί εδώ ότι ο κ. Εξαδάκτυλος ερωτηθείς αν είναι θετικός στο να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι τη νοσηλεία τους, απάντησε: «Βεβαίως, ένα μέρος δε θα ήταν καθόλου παράλογο».

Ακούστε το επίμαχο σημείο στο 06:45

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr