Αυστραλία – Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη κατά της κλιματικής πολιτικής
Στην πρώτη νόμιμη διαδήλωση που έγινε στο Σίδνεϊ έπειτα από λοκντάουν μηνών για την αντιμετώπιση της Covid-19, περίπου 1.000 άνθρωποι έκαναν πορεία υπέρ της παγκόσμιας ημέρας δράσης για κλιματική δικαιοσύνη, ένα παγκόσμιο κίνημα που δραστηριοποιήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης COP26.
Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στις μεγαλύτερες πόλεις της Αυστραλίας, το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη, για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των πολιτικών της κυβέρνησης για το κλίμα και για τις στρατηγικές που πρότεινε στη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στη Γλασκώβη.
Στην πρώτη νόμιμη διαδήλωση που έγινε στο Σίδνεϊ έπειτα από λοκντάουν μηνών για την αντιμετώπιση της Covid-19, περίπου 1.000 άνθρωποι έκαναν πορεία υπέρ της παγκόσμιας ημέρας δράσης για κλιματική δικαιοσύνη, ένα παγκόσμιο κίνημα που δραστηριοποιήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης COP26.
«Είμαστε όλοι στους δρόμους για να δείξουμε ότι θέλουμε περισσότερα από την κυβέρνησή μας», δήλωσε η Τζόρτζια, μία διαδηλώτρια.
Διαδηλωτές κρατούσαν πινακίδες με τις επιγραφές, «Χρειαζόμαστε ανθρώπινη αλλαγή, όχι κλιματική αλλαγή» και «Κόκκινος Συναγερμός για την Ανθρωπότητα», όπως φαίνεται σε εικόνες που μεταδόθηκαν από μέσα ενημέρωσης.
Έπειτα από μία εβδομάδα συνεδριάσεων στη Γλασκώβη, διατυπώθηκαν υποσχέσεις για την εξάλειψη του άνθρακα, τη μείωση των εκπομπών μεθανίου, ενός αερίου που προκαλεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου, και τη μείωση της καταστροφής των δασών.
Η Αυστραλία ωστόσο απέρριψε τη παγκόσμια δέσμευση για το μεθάνιο ενώ ακτιβιστές και ομάδες πίεσης δεν έχουν εντυπωσιαστεί από τις δεσμεύσεις των άλλων παγκόσμιων ηγετών.
«Οι συμφωνίες COP26 αυτή τη στιγμή δεν βγάζουν τον καλύτερο εαυτό της Αυστραλιας», πρόσθεσε η Τζόρτζια, η διαδηλώτρια από το Σίδνεϊ, που έδωσε μόνο το μικρό της όνομα.
Η διαδήλωση στη Μελβούρνη ήταν μικρότερη από αυτή του Σίδνεϊ, με μόλις λίγες εκατοντάδες ανθρώπους να φθάνουν για τη συγκέντρωση, κατά την οποία ένα γιγάντιο κοάλα εξέπεμπε σύννεφα καπνού και διαδηλωτές πάνω σε ποδήλατα ήταν ντυμένοι σκελετοί.
Μικρότερες εκδηλώσεις πραγματοποιούται και αλλού στην Αυστραλία.
Πηγή: ΑΠΕ
- Τουρνάς: Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και το φετινό καλοκαίρι – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
- Ολυμπιακός: Η κατάρα της πρώτης θέσης (και άλλες κουταμάρες)
- Η απολογία του Μαλακάι Φλιν: «Ενήργησα με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει εμένα…»
- Καραμανλής: Δεν παραιτείται από βουλευτής – «Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές»
- Τσουκαλάς: Όποιος θέλει να φύγει η ΝΔ έχει μόνο μία επιλογή το ΠΑΣΟΚ – «Καμία ψήφος χαμένη»
- Πάσχα στην Αθήνα: Συναυλίες, θέατρο και δράσεις σε όλη την πόλη
- Πόλεμος στη Μέση Aνατολή: Πέντε ΥΠΟΙΚ της ΕΕ ζητούν να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Παναθηναϊκός: Η αντίδραση του Γιάγκουσιτς στον παραγκωνισμό του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442