Εξαδάκτυλος – «Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει η μάσκα παντού»
«Ο κόσμος θα πρέπει να επικεντρωθεί στην τήρηση των μέτρων που ισχύουν και να κάνει παράλληλα το βήμα προς τον εμβολιασμό»
Το ενδεχόμενο να επιστρέψει η χρήση μάσκας παντού, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους, άφησε ανοιχτό ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των επιστημόνων για τον κοροναϊό, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Αναφερόμενος στη φιλοσοφία των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο MEGA, εξήγησε ότι αποσκοπεί στο να κάνουν όλοι -εργαζόμενοι και μη- δύο rapid tests την εβδομάδα, για να ελεγχθεί η πορεία της πανδημίας.
Παράλληλα, σημείωσε πως η επιτροπή θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προτείνει νέα μέτρα αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων.
«Ο κόσμος θα πρέπει να επικεντρωθεί στην τήρηση των μέτρων που ισχύουν και να κάνει παράλληλα το βήμα προς τον εμβολιασμό» είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, υπογράμμισε ότι θα μπορούσε να τεθεί ξανά σε εφαρμογή το μέτρο της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε όλους τους χώρους.
«Θα ήταν μια καλή απόφαση, ειδικά στις “κόκκινες” περιοχές. Αλλά θα μπορούσαμε να το κάνουμε και από μόνοι μας» τόνισε.
Δείτε όσα είπε
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις