Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάρρευση της οροφής του σχολείου στη Θεσσαλονίκη

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάρρευση της οροφής του σχολείου στη Θεσσαλονίκη

Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργούνται στο κατά πόσο οι εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης, που πραγματοποιήθηκαν από τους ιδιοκτήτες του μισθωμένου κτιρίου, είχαν ελεγχθεί, μετά την αποπεράτωσή τους, από τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του κτιρίου ως σχολική στέγη

Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας Νίκη Κεραμέως και Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την κατάρρευση της οροφής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκης κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ.

Σοβαρά ερωτηματικά για τον έλεγχο των εργασιών ανακαίνισης

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης έχει ως εξής:

«Η κατάρρευση ψευδοροφής της ΣΤ’ 2 τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας στην ΠΕ Θεσσαλονίκης αναδεικνύει για ακόμα μια φορά τις επικίνδυνες συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να κάνουν μάθημα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί εν έτει 2021.

Χάρη στην εγρήγορση της δασκάλας, που παρατήρησε μια περίεργη ρωγμή στην οροφή και έβγαλε αμέσως τα παιδιά στο προαύλιο του σχολείου, οι 19 μαθητές της τάξης γλίτωσαν από την ολοκληρωτική κατάρρευση, στα επόμενα λεπτά, της ψευδοροφής πάνω στα θρανία.

Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργούνται στο κατά πόσο οι εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης, που πραγματοποιήθηκαν από τους ιδιοκτήτες του μισθωμένου κτιρίου, είχαν ελεγχθεί, μετά την αποπεράτωσή τους, από τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του κτιρίου ως σχολική στέγη.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη – Εισαγγελική παρέμβαση για την οροφή που έπεσε σε δημοτικό σχολείο

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη – Εκκενώθηκε το σχολείο του οποίου έπεσε η οροφή – Από θαύμα σώθηκαν οι μαθητές

Υποχρηματοδότηση και υποβάθμισης της δημόσιας παιδείας

Ενώ εύλογη είναι και η ανησυχία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών τους για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί σε περίπτωση κάποιου σεισμού.

Για τα παραπάνω ευθύνεται η πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας, που διαχρονικά ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Ευθύνες όμως έχει και η δημοτική αρχή, που δεν διεκδικεί τους αναγκαίους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών της μαθητικής κοινότητας του δήμου σε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

Τον πλήρη έλεγχο του προαναφερόμενου μισθωμένου κτιρίου ώστε να αποδοθεί πλέον ασφαλές στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη».

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024