Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ - Η κατάρρευση οροφής σχολείου στη Θεσσαλονίκη είναι 1.000 λέξεις για την κατάσταση της παιδείας επί Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ – Η κατάρρευση οροφής σχολείου στη Θεσσαλονίκη είναι 1.000 λέξεις για την κατάσταση της παιδείας επί Μητσοτάκη

«Μια φωτογραφία από την κατάρρευση της οροφής σε σχολείο της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, 1.000 λέξεις για την κατάσταση της Παιδείας την περίοδο Μητσοτάκη-Κεραμέως» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ως μια εικόνα που περιγράφει τη συνολική κατάσταση της παιδείας κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ την κατάρρευση της οροφής σε δημοτικό σχολείο της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη.

Φέρουν τις ρωγμές

Στο πλαίσιο αυτό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι την περίοδο Μητσοτάκη – Κεραμέως οι οροφές πέφτουν, τα σχολεία πλημμυρίζουν, τα σχολικά γεύματα περικόπτονται και τα τμήματα συγχωνεύονται με περισσότερους μαθητές σε συνθήκες πανδημίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Μια φωτογραφία από την κατάρρευση της οροφής σε σχολείο της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, 1.000 λέξεις για την κατάσταση της Παιδείας την περίοδο Μητσοτάκη-Κεραμέως. Με οροφές να πέφτουν, σχολεία να πλημμυρίζουν, σχολικά γεύματα να μη δίνονται, 38.000 κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές και μαθήτριες, τμήματα να συγχωνεύονται και 200.000 παιδιά να συνωστίζονται σε ακατάλληλες αίθουσες.

»Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις παιδαγωγικές και υγειονομικές συνέπειες της πανδημίας. Ταυτόχρονα, αδιαφορεί παντελώς για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό των σχολικών κτιρίων, τα οποία «φέρουν τις ρωγμές» της παλαιότητας και της μνημονιακής περιόδου. Καμία σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, καμία πρόβλεψή και στις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024