Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρκαλοχώρι - Την επιστροφή τους στα θρανία περιμένουν οι μαθητές - Οι υποδομές που εκκρεμούν μετά τους σεισμούς

Αρκαλοχώρι – Την επιστροφή τους στα θρανία περιμένουν οι μαθητές – Οι υποδομές που εκκρεμούν μετά τους σεισμούς

Πότε θα πραγματοποιηθούν τα δια ζώσης μαθήματα σε Αρκαλοχώρι και Καστέλι. Τι αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου και οι αρμόδιες αρχές για την επαναλειτουργία τους

Την επιστροφή τους στα θρανία περιμένουν οι μαθητές στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Αρκαλοχωρίου και του Καστελίου, αφού τα μαθήματά τους εξακολουθούν να γίνονται διαδικτυακά. Η αναβολή, δημιουργεί εκνευρισμό τόσο στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς όσο και στους γονείς, αφού η διά ζώσης εκπαίδευση αναβάλλεται από Δευτέρα σε Δευτέρα.

Σύμφωνα πάντως με τη δημοτική Αρχή, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεκινήσουν τα μαθήματα από την ερχόμενη εβδομάδα, τα οποία σταμάτησαν δια ζώσης μετά το σεισμό.

Η επιστροφή  καθυστερεί, καθώς, αν και έχουν έρθει οι οικίσκοι, δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως οι εργασίες των αναγκαίων υποδομών. Όσον αφορά το ΓΕ.Λ. Αρκαλοχωρίου, οι οικίσκοι έχουν στηθεί έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, η περίφραξη του χώρου έχει διαμορφωθεί, αλλά υπολείπεται η ολοκλήρωση κι άλλων χώρων για να λειτουργήσει, διαδικασία που, σύμφωνα με γονείς μαθητών, αναβάλλεται συνεχώς.

«Δεν έχουμε ακριβή ημερομηνία»

Ο διευθυντής του ΓΕ.Λ. Αρκαλοχωρίου κ. Αθανάσιος Μάνταρας μίλησε επί του θέματος στον φακό της «ΚΡΗΤΗ TV»: «Έχουν τοποθετηθεί έξι μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας και ένα γραφείο. Για να λειτουργήσει το σχολείο πλήρως χρειάζονται ακόμα οι τουαλέτες, που δεν έχουν εγκατασταθεί, όπως και δύο μικρές αίθουσες. Ως προς το ακριβές χρονοδιάγραμμα, ως μαθηματικός, θέλω να μιλάω με ακρίβεια: Δεν έχουμε ακριβή ημερομηνία».

Ακόμα, ο ίδιος ενημέρωσε για την κατάσταση των μετεγγραφών όσον αφορά το ΓΕ.Λ.: «Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τρεις μετεγγραφές. Δε γνωρίζω για προθέσεις άλλων». Βέβαια, ο φόβος και η ανησυχία για νέες μετεγγραφές παραμένει.

Μεγαλύτερο το άγχος για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στις σεισμοπαθείς περιοχές αισθάνονται ακόμα μεγαλύτερο άγχος, αφού είναι αναγκασμένοι να προσαρμόσουν τα δεδομένα των πανελλαδικών εξετάσεων με αυτά των καταστροφικών σεισμών. Στην ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των μαθητών της Γ’ Λυκείου στις πληγείσες περιοχές αναφέρθηκε ο κ. Μάνταρας, γνωστοποιώντας ότι έχει πραγματοποιηθεί ήδη ένα σχετικό υπόμνημα.

Από την πλευρά της, η δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος υποστηρίζει ότι απρόοπτα και δυσκολίες που προκύπτουν συνεχώς αλλάζουν τον προγραμματισμό για την έναρξη λειτουργίας της διά ζώσης εκπαίδευσης για όλα τα σχολεία του Δήμου. Βέβαια, όπως αναφέρουν, η διαδικασία επέρχεται αισίως σε πέρας.

Ειδικότερα, ο αντιδήμαρχος του Δήμου, Εμμανουήλ Σμυρνάκης, υπογράμμισε: «Έχουν έρθει οι αίθουσες για το ΓΕ.Λ. και τα Γυμνάσια Αρκαλοχωρίου και Καστελίου. Η τοποθέτησή τους είναι σε τελική διαδικασία. Πιστεύουμε και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε από την ερχόμενη Δευτέρα να λειτουργήσουν και αυτά τα σχολεία διά ζώσης».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024