Πολλούς κανόνες βάζουμε στους εαυτούς μας για το πότε «επιτρέπεται» και πότε «απαγορεύεται» να κάνουμε σεξ με κάποιον. Και σίγουρα οι φίλοι μας βρίσκονται ψηλά σε αυτή τη λίστα.

Όμως ας μην γελιόμαστε: Όταν υπάρχει ερωτική χημεία, θα έρθει και η ώρα του «τι πρέπει τι δεν πρέπει στιγμή δεν σκέφτηκα». Και αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι ξαφνικά θα μετατραπείτε σε ζευγάρι, ούτε ότι η φιλία σας σώνει και ντε θα τελειώσει. Για την ακρίβεια, δεν σημαίνει ότι θα συμβεί κάτι από τα δύο ακόμη κι αν το σεξ μετατραπεί όντως σε μέρος της φιλίας σας.

Μπερδεύτηκες; Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν να λύσεις κάποιες απορίες – και να μην χάσεις τον κολλητό ή την κολλητή σου για ένα ή περισσότερα βράδια πάθους.

Να ρωτάς το γιατί

Είστε φίλοι χρόνια και ξαφνικά κάνατε – ή σκέφτεσαι να κάνετε – σεξ. Γιατί; Είναι απωθημένο από τον πρώτο καιρό που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ; Είναι ζήτημα πρακτικότητας; Με άλλα λόγια φταίει το ότι είναι εύκαιρος/εύκαιρη κι εσύ το χρειάζεσαι; Ή άρχισες να τον ή την βλέπεις με άλλο μάτι; Όσο καλύτερα ξέρεις τι θέλεις τόσο πιο δύσκολα θα μπερδευτούν τα πράγματα παραπάνω από ό,τι χρειάζεται.

Και εξήγησέ το κιόλας

Γενικά, υπάρχει περίπτωση με το που θα κάνετε σεξ, η σχέση σας να γίνει πιο φιλική από ποτέ. Πολλές φορές, την ώρα της αλήθειας, η αμηχανία κερδίζει και συνειδητοποιείς ότι βιώνεις το σεξ σχεδόν σαν… αιμομιξία. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να περάσετε τέλεια, και τότε κάποιος από τους δυο να αρχίσει να αναπτύσσει συναισθήματα.

Για αυτό και έχει σημασία να ξέρει κι εκείνος ή εκείνη πολύ ξεκάθαρα τι ζητάς από το μεταξύ σας, ακόμη κι αν συνέβη ένα βράδυ που φύγατε μεθυσμένοι από κάποιο μπαρ. Και πρόσεξε, δεν αρκεί να τα πεις. Πρέπει να τα στηρίξεις και με τις πράξεις σου.

Πώς θα μείνετε φίλοι

Το τελευταίο είναι και το κυριότερο. Δεν μπορείς από τη μία να του λες, για παράδειγμα, ότι δεν θέλεις κάτι παραπάνω, και από την άλλη να του κάνεις ζήλιες. Αν θέλεις η σχέση σας να παραμείνει αυτή που ήταν, πρέπει να συμπεριφέρεσαι και όπως συμπεριφερόσουν.

Τι θα πει αυτό; Να συνεχίσεις να μοιράζεσαι λεπτομέρειες της ερωτικής σου ζωής αν ήδη το έκανες, να του μιλάς στον ίδιο τόνο και με την ίδια συχνότητα και να μην απαρνηθείς τις καφρίλες που λέγατε μέχρι πριν από μια βδομάδα για χάρη των αγκαλιών στο κρεβάτι.

Αυτό δε σημαίνει ότι αποκλείεται να αναπτυχθούν συναισθήματα. Οι σχέσεις και οι άνθρωποι εξελίσσονται και γενικά, δεν είμαστε ρομπότ για να δρούμε πάντα με βάση τη λογική. Αλλά αν δεις ότι πηγαίνει να συμβεί κάτι τέτοιο και δεν το επιθυμείς, είτε συζήτησέ το ανοιχτά, είτε σταμάτα αμέσως αυτό που κάνεις. Δηλαδή το σεξ.

Α, και γενικά, υπάρχουν φίλοι που κάνουν σεξ. Δεν υπάρχουν φίλοι που κάνουν σεξ και κοιμούνται αγκαλιά κάθε μέρα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr