Η κλιματική αλλαγή είναι μία πραγματικότητα και δεν αφήνει περιθώρια για ολιγωρία. Οι επιπτώσεις της είναι ορατές και δικαιολογίες δεν χωρούν.

Όλοι μας οφείλουμε να επιταχύνουμε την πράσινη μετάβαση εξασφαλίζοντας παράλληλα προστασία για τις τοπικές κοινότητες.

Στη Χιλή είπαν να κάνουν την αρχή μαγειρεύοντας με την ενέργεια του ήλιου

Συγκεκριμένα, ένα εστιατόριο με τάπας, συλλέγει την ενέργεια του ήλιου σε ειδικές εγκαταστάσεις κσι εκτελεί παραδοσιακές συνταγές με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο.

Πρόκειται για το «EntreCordillera Restobar», το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το 2018 στην έρημο Ατακάμα.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στα βίντεο και τις εικόνες που έχει δημοσιεύσει το εστιατόριο στα social media, στους ηλιακούς φούρνους ψήνονται και  φαγητά κατσαρόλας αλλά και τηγανητά.

Από πού προέρχεται όμως η ιδέα;

Όλα ξεκίνησαν το 1989, από ένα πείραμα του Πανεπιστημίου του Ινστιτούτου Διατροφής και Τεχνολογίας Τροφίμων της Χιλής. Οι ερευνητές προσέγγισαν τους κατοίκους του χωριού VIllaseca για να δουν πώς μπορούν να εκμεταλλευτούν την ηλιακή ενέργεια προς όφελός τους.

Αυτό δεν ήταν και τόσο εύκολο. Χρειάστηκε εξάσκηση και αρκετή πρακτική. Αν δεν χρησιμοποιείται σωστά το σκεύος και σύμφωνα με τις κινήσεις του ήλιου, χάνεται η θερμότητα και το μαγείρεμα είναι αδύνατο.

Με το πέρασμα του χρόνου η τεχνική τελειοποιήθηκε, η ιδέα πέρασε από τις οικογένειες στα εστιατόρια και σήμερα τουρίστες από όλα τα μέρη της γης  τα επισκέπτονται για να δουν τους ανθρώπους που μαγειρεύουν με την ενέργεια του ήλιου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr