
ΣΕΚ – Τεράστια προβλήματα φέρνει η νέα ΚΥΑ για τους βοσκοτόπους
Οι αλλαγές που επιφέρει η νέα ΚΥΑ για τα μικρότερα του έτους αιγοπρόβατα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους βοσκότοπους που αναλογούν.
Την ανάκληση της νέας ΚΥΑ για τους βοσκότοπους ζητά με επιστολή το προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπ. Λιβανό και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), εκφράζοντας συγχρόνως την αντίθεσή του με την δημοσίευσή της λίγες μόλις μέρες πριν από την καταβολή των ενισχύσεων και ζητά την ανάκλησή της.
Όπως υπογραμμίζει ο ΣΕΟ, οι αλλαγές που επιφέρει για τα μικρότερα του έτους αιγοπρόβατα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους βοσκότοπους που αναλογούν, χωρίς να είναι κατανοητή η αναγκαιότητά της, με άμεση επίδραση στις επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων, λόγω και της αναδρομικής ισχύος τους.
Οι αντιδράσεις των κτηνοτρόφων μελών του ΣΕΚ, όπως επισημαίνεται είναι σημαντικές απ’ όλη ην Ελλάδα και για τον λόγο αυτό ζητά:
- Άμεση ανάκληση της νέας ΚΥΑ και για φέτος να ισχύσει η προηγούμενη ΚΥΑ.
- Άμεση έναρξη διαλόγου με τις Οργανώσεις των κτηνοτρόφων για το τι θα ισχύσει την επόμενη χρονιά.
- Πυρηνικά όπλα: Μεγεθύνονται οι επενδύσεις στην παραγωγή τους – Ξεπερνώνται οι ηθικές αναστολές
- G 20: Ο Τραμπ διατηρεί αμφιβολίες για τη συμμετοχή του Πούτιν στη σύνοδο της Φλόριντα
- Περού: Η Lockheed Martin επιβεβαιώνει την αγορά των 12 F-16
- ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί την Κίνα για κρυφή και σε μεγάλη κλίμακα αντιγραφή των αμερικανικών εταιρειών ΤΝ
- G20: Η Ρωσία «θα προσκληθεί» στις εργασίες και στη σύνοδο της Φλόριντα
- Η Lufthansa καταργεί τη δωρεάν χειραποσκευή σε πτήσεις μικρής και μεσαίας απόστασης
