Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Θεσσαλονίκη «υπό απαγόρευση»

Η Θεσσαλονίκη «υπό απαγόρευση»

Η κυβέρνηση επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την πόλη, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι από τις 1 τα μεσάνυκτα έως τις έξι το πρωί δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν άνθρωποι (και αυτοκίνητα) ή να λειτουργούν καφετερίες ή να διεξάγεται οποιαδήποτε άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα , εκτός αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας .

Η Θεσσαλονίκη «υπό απαγόρευση»…αλλά το Πανεπιστήμιο ανοίγει…και η παρέλαση θα γίνει

( Τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες)

ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση αναλαμβάνει μια τεράστια ευθύνη για τις αντιφατικές και επικίνδυνες αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται τις τελευταίες μέρες για τη Θεσσαλονίκη , δηλαδή την πόλη του 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων!

Τι εννοώ; Λόγω της αλματώδους αύξησης του υιικού φορτίου και επειδή οι ΜΕΘ (μονάδες εντατικής θεραπείας) «γεμίζουν» σε ανησυχητικό βαθμό…

Η κυβέρνηση επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την πόλη, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι από τις 1 τα μεσάνυκτα έως τις έξι το πρωί δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν άνθρωποι (και αυτοκίνητα) ή να λειτουργούν καφετερίες ή να διεξάγεται οποιαδήποτε άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα , εκτός αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας .

Επιπλέον, τίθενται περιορισμοί στον κλάδο της εστίασης , πράγμα το οποίο σημαίνει ότι κατά το χρόνο κατά τον οποίο θα λειτουργούν τα εστιατόρια δεν θα ακούγεται μουσική .

Και ότι – ορθά- δεν θα μπαίνουν στους εσωτερικούς χώρους άτομα τα οποία δεν θα είναι εμβολιασμένα (με 2 δόσεις) .

Και βεβαίως οι επιχειρηματίες της εστίασης διαμαρτύρονται έντονα (γιατί ο κλάδος έχει ουσιαστικά διαλυθεί).

Και ενώ λοιπόν όλος ο κοινωνικός χώρος της Θεσσαλονίκης τίθεται υπό την ισχύ αυστηρών περιοριστικών μέτρων που πλήττουν την επιχειρηματική δραστηριότητα..

Ω….του θαύματος..

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΠΘ

Στις 11 Οκτωβρίου ξεκινούν τα «ζωντανά μαθήματα» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και χιλιάδες άνθρωποι (φοιτητές, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι) θα κυκλοφορούν στο campus του ΑΠΘ (δηλαδή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης)!

Μάλιστα (και το πιο παρανοϊκό κατά τη γνώμη μου) στις αίθουσες των μαθημάτων δεν θα τηρείται καμία απόσταση.

Και έτσι ένας καθηγητής θα είναι δυνατό να διδάσκει σε 100 ή 200 ή 300 φοιτητές , οι οποίοι θα είναι κυριολεκτικά ο ένας δίπλα στον άλλο!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ

Εάν αυτό δεν συνιστά μια απαράδεκτη ΑΝΤΙΦΑΣΗ , τότε τι άλλο συνιστά;

Δηλαδή , από τη μια μεριά να επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα, τα οποία πλήττουν ανυπόφορα την οικονομική ζωή της Θεσσαλονίκης, και από την άλλη χιλιάδες φοιτητές ή φοιτήτριες να συνωστίζονται στις αίθουσες διδασκαλίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου (άνευ ουδενός περιορισμού).

Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες πιστεύουν ακατανόητα και επικίνδυνα, ότι όταν κανείς μπαίνει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο , ο ιός «ως δια μαγείας» εξαφανίζεται!

Βεβαίως, η Υπουργός Παιδείας έχει εκδώσει μια υπουργική απόφαση με την οποία οριοθετεί κάτω από ποιους όρους θα μπαίνουν οι φοιτητές στις Σχολές.

Δηλαδή, ότι θα πρέπει να είναι «πλήρως εμβολιασμένοι» κλπ.

Και ότι θα προσληφθούν υπάλληλοι , οι οποίοι θα ελέγχουν όλες αυτές τις προϋποθέσεις κατά την είσοδο των φοιτητών στις Σχολές.

Δυστυχώς τα «ζωντανά μαθήματα» αρχίζουν τη Δευτέρα και μέχρις στιγμής δεν υπάρχει «κανένας ενεργοποιημένος μηχανισμός ελέγχου» ,οποίος να εγγυάται ότι η εκπαιδευτική διαδικασία στις 11 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει με όρους υγειονομικής ασφάλειας!

Σημειώνω μάλιστα , ότι ακόμη και οι παραδοσιακές τελετές υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών έλαβαν χώρα , χωρίς καν τη διενέργειά δειγματοληπτικών ελέγχων (για το εάν τα παιδιά ήταν πλήρως εμβολιασμένα)!

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι σαφές, ότι οι καθηγητές και οι φοιτητές δεν είναι δυνατό να παίξουν το ρόλο της Ιφιγένειας και να «θυσιασθούν»..

Επειδή η κυβέρνηση επιθυμεί μια «εικονική επιστροφή στην ομαλότητα»!

Όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Όμως αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, όταν τίθεται σε ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!

Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 28Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Και η αντίφαση την οποία σκιαγράφησα παραπάνω , γίνεται ακόμη πιο ενοχλητική, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η κυβέρνηση επέτρεψε επιπρόσθετα και τη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την

επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (η οποία προφανώς θα κινητοποιήσει χιλιάδες ανθρώπους και μάλιστα με ανεξέλεγκτο τρόπο)!

Κατά συνέπεια συνοψίζω : από τη μια η Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται υπό τη μέγγενη της νυκτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας (η οποία θα πλήττει καίρια την επιχειρηματική δραστηριότητα της εστίασης, όπου απασχολούνται χιλιάδες άνθρωποι)..

Και από την άλλη η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει κανονικά και το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί χιλιάδες φοιτητές (υπό τους «χαλαρούς όρους» που προσδιόρισα παραπάνω)!

Για όλα αυτά τα παράδοξα μεγέθη ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αναλαμβάνουν μια τεράστια ευθύνη, εάν ο θανατηφόρος ιός διαδοθεί ακόμη περαιτέρω στον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης!

Και ας θυμηθούμε ότι και πέρυσί η κυβέρνηση είχε κάνει τα ίδια ολέθρια λάθη για τη Θεσσαλονίκη!

Και κάποτε , επιτέλους, οι ειδικοί λοιμωξιλόγοι (συνάδελφοι καθηγητές) θα πρέπει να μας πουν καθαρά: Αυτοί πρότειναν στην κυβέρνηση μια τέτοια αντιφατική ( και παρανοϊκή) αντιμετώπιση της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας;

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024