Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μικαέλα Κόελ έγραψε ιστορία με το «I May Destroy You»

Η Μικαέλα Κόελ έγραψε ιστορία με το «I May Destroy You»

Η δημιουργός της σειράς «I May Destroy You», Μικαέλα Κόελ, απέσπασε στα φετινά EMMY το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου. Ένα σενάριο βασισμένο στην προσωπική της εμπειρία σεξουαλικής επίθεσης

Η Μικαέλα Κόελ κέρδισε το πρώτο της Emmy για τη δραματική σειρά της «I May Destroy You» αφιερώνοντας τη νίκη της «σε κάθε γυναίκα, που έχει βιώσει από σεξουαλική επίθεση».

Η επιτυχημένη σειρά του 2020 ακολουθεί την πρωταγωνίστρια Αραμπέλα (την οποία υποδύεται η Μικαέλα Κόελ) καθώς προσπαθεί να συναρμολογήσει στο μυαλό της τη νύχτα που βιάστηκε.

Η σειρά βασίζεται στην πραγματική σεξουαλική επίθεση, θύμα της οποίας είχε πέσει η ίδια η Κόελ.

Η Μικαέλα Κοέλ, δημιουργός και ηθοποιός της σειράς κέρδισε Emmy Καλύτερου Σεναρίου μίνι σειράς ή τηλεταινίας, το οποίο παρέλαβε στην τελετή απονομής των βραβείων, το βράδυ της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου.

«Γράψτε την ιστορία που σας φοβίζει, που σας κάνει να αισθάνεστε αβέβαιοι. Σας προκαλώ» ανέφερε στην ομιλία της παραλαμβάνοντας το βραβείο, όπως μεταδίδει σχετικά το ΑΠΕ.

«Σε έναν κόσμο που μας παρασύρει να περιηγηθούμε στη ζωή των άλλων για να βοηθηθούμε να προσδιορίσουμε καλύτερα πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας -και με τη σειρά μας νιώθουμε την ανάγκη να είμαστε συνεχώς ορατοί, γιατί η ορατότητα αυτές τις μέρες φαίνεται να ισοδυναμεί κάπως με την επιτυχία- μην φοβάστε να εξαφανιστείτε από αυτόν, από εμάς, για λίγο, και δείτε τι έρχεται σε σας στη σιωπή».

Η βρετανίδα ηθοποιός και σεναριογράφος έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση για το σενάριο, την παραγωγή, την σκηνοθεσία και για την ερμηνεία της στον πρωταγωνιστικό της ρόλο της συγκεκριμένης σειράς, που θεωρείται από πολλούς κριτικούς μια από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024