Δημοσκόπηση – Σταθερά μπροστά η ΝΔ με 11,5 μονάδες διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Η δημοσκόπηση καταγράφει και την αξιολόγηση των πολιτών για την παρουσία Μητσοτάκη - Τσίπρα στη ΔΕΘ, αλλά και τον δείκτη αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία
Προβάδισμα 11,5 μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων), η ΝΔ συγκεντρώνει 36,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25%.
Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να συγκεντρώνει την προτίμηση των ερωτηθέντων, ως προς την καταλληλότητα για τη θέση του πρωθυπουργού, καταγράφοντας ποσοστό 40%, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 26%. Σταθερά στη δεύτερη θέση, πάντως, με 30%, έρχεται ο… «κανένας».
Οι πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση κλήθηκαν να αξιολογήσουν τους δύο βασικούς πολιτικούς αντιπάλους και ως προς την παρουσία τους στη ΔΕΘ.
Το 40% αξιολογεί θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 48% απαντά αρνητικά.
Το 30% αξιολογεί θετικά τον Αλέξη Τσίπρα, ως προς την παρουσία του στη ΔΕΘ, ενώ το 50% αρνητικά.
Τον ευρύτερο Κεντρώο χώρο, πάντως (Κεντροαριστεροί, Κεντρώοι, Κεντροδεξιοί), τον κερδίζει ο πρωθυπουργός, καθώς το 51% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Αλέξη Τσίπρα κινείται στο 31%.
Τέλος, ως προς την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες, το 50% των ερωτηθέντων την αντιμετωπίζει απαισιόδοξα, ενώ το 42% αισιόδοξα.
- Κεραμεικός: «Πάρκαρε» πάνω στις γραμμές του τρένου και έφυγε – Καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού
- Βιολάντα: Εμποτισμένα με προπάνιο δεκάδες μέτρα εδάφους – Οι προειδοποιήσεις που αγνοήθηκαν
- Ίμια: Η κρίση του 1996 όταν Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν ένα βήμα πριν τον πόλεμο
- Ντούα Λίπα: Οι ρομαντικές στιγμές στο Παρίσι με τον Κάλουμ Τέρνερ
- Super League: Με τρία σημαντικά ματς ανοίγει το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής
- Γάζα: Ισραηλινό σφυροκόπημα με 12 νεκρούς, ανάμεσά τους έξι παιδιά – Οι ΗΠΑ στέλνουν επιθετικά ελικόπτερα στο Τελ Αβίβ

