
Επιμένει ο SARS-CoV-2 στην Κούβα – Αλλοι 75 θάνατοι και 8.291 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού στην Κούβα έχει φθάσει τους 6.676 νεκρούς επί συνόλου 784.416 μολύνσεων.
Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν ακόμη 8.291 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν άλλοι 75 ασθενείς με την COVID-19.
Η Πινάρ δελ Ρίο το επίκεντρο
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κοροναϊού στο κράτος της Καραϊβικής έχει φθάσει τους 6.676 νεκρούς επί συνόλου 784.416 μολύνσεων.
Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του κουβανικού υπουργείου Υγείας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, διευκρίνισε ότι τα 8.260 κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.
Η επαρχία Πινάρ δελ Ρίο έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο της κρίσης, με τον δείκτη επίπτωσης στα 3.425 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.
Η εκστρατεία ανοσοποίησης
Οι υγειονομικές αρχές της νήσου προσπαθούν να επιταχύνουν την εκστρατεία ανοσοποίησης με εμβόλια που παράγονται εγχωρίως.
Ως τώρα έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων Abdala, Soberana-02 και Soberana Plus το 39% του πληθυσμού των 11,2 εκατ. κατοίκων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.
Πηγή: ΑΠΕ
- Meteo: Δορυφορική εικόνα των γαλάζιων θαλάσσιων σχηματισμών στη Λευκάδα
- Το απόλυτο χάος στη Μίλαν: Γίνεται… ομάδα έως τις 16 Ιουνίου ή μπλέκει!
- Τραμπ: Χαλαρώστε κι όλα θα πάνε καλά – Το Ιράν θέλει συμφωνία και θα είναι καλή για τις ΗΠΑ
- Το αντίο του Μίλερ-ΜακΙντάιρ στον Ερυθρό Αστέρα (pic)
- Οι απόφοιτοι του 2026 ίσως χρειαστεί να αλλάξουν ρότα στην αναζήτηση εργασίας – Δύο tips για να βρείτε δουλειά
- Για να πας μακριά, πρέπει να στοχεύεις ψηλά


