Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μίκης Θεοδωράκης - Οι πολιτικοί αρχηγοί στον αποχαιρετισμό του οικουμενικού Έλληνα

Μίκης Θεοδωράκης – Οι πολιτικοί αρχηγοί στον αποχαιρετισμό του οικουμενικού Έλληνα

Στην τελετή αποχαιρετισμού ομιλίες απηύθυναν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Στιγμές συγκίνησης εκτυλίχθηκαν στην Μητρόπολη με πλήθος κόσμου να αποχαιρετά τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Εκεί βρέθηκαν και οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ ομιλίες απηύθυναν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το κλίμα συγκίνησης ήταν διάχυτο μέσα και έξω από την Μητρόπολη με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα κατά τη διάρκεια της συγκινητικής ομιλίας του γ.γ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στον ναό παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, η Φώφη Γεννηματά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, η Μαρία Φαραντούρη, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Νίκος Βούτσης, η Σοφία Σακοράφα, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Γιώργος Λιάνης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και πρέσβεις ξένων χωρών, ενώ δίπλα στο φέρετρο βρίσκεται η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκδήλωσε τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη

Τσίπρας: Συνώνυμο της ιστορίας της χώρας

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπέτυ Παζιάνα προσήλθε στην Μητρόπολη και παραχώρησε σύντομες δηλώσεις στους δημοσιογράφους για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Όπως είπε ο Μίκης Θεοδωράκης είναι «Συνώνυμο της ιστορίας της χώρας και των αγώνων του λαού μας. Είναι συνώνυμο με τα όνειρα, τους αγώνες, τις νίκες, τις ήττες, των θριάμβων και των τραγωδιών της χώρας και του λαού».

Σε δηλώσεις προχώρησε και η Φώφη Γεννηματά: «Ο Μίκης είναι ενότητα και αγώνας. Η ζωή και το έργο του είναι παρακαταθήκη για τη Ρωμιοσύνη».

Και ενώ ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος έξω από την Μητρόπολη χειροκροτούσε συγκινημένος την ομιλία του κ. Κουτσούμπα, η υποδοχή που επεφύλασσε στον Κυριάκο Βελόπουλο ήταν μεν θερμή, αλλά λόγω της έντονης αποδοκιμασίας.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024