Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με την Camerata της Νέας Υόρκης ανοίγει τις πύλες του το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου

Με την Camerata της Νέας Υόρκης ανοίγει τις πύλες του το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου

Μια πολύ σημαντική συνεργασία για το φετινό 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου αποτελεί η συνεργασία του με την Camerata Bardi Vocal Academy New York και τον Καλλιτεχνικού της Διευθυντή Στέφανο Κορωναίο.

Η Camerata Bardi Vocal Academy New York με το λυρικό Teatro Grattacielo New York θα παρουσιάσουν την Όπερα “Ιδομενέας” του W. A. Mozart στην πρωτοποριακή μορφή alla breve διάρκειας μίας ώρας.

Η Όπερα είναι εμπνευσμένη από την ιστορία του βασιλιά Ιδομενέα της Κρήτης. Ο μύθος λέει ότι ο Ιδομενέας γιος του Δευκαλίωνα και εγγονός του Μίνωα είχε λάβει μέρος στον πόλεμο της Τροίας στον οποίο και διακρίθηκε για την αντρειοσύνη του.

Τον μύθο της τραγικής περιπέτειας του Ιδομενέα διηγείται ο Βιργίλιος, σύμφωνα με τον οποίο ο βασιλιά της Κρήτης επιστρέφοντας από τον πόλεμο το πλοίο του έπεσε σε θύελλα.

Τότε ο Ιδομενέας ορκίστηκε στον Ποσειδώνα ότι αν έφτανε ζωντανός στην πατρίδα θα θυσίαζε στο θεό όποιο ζωντανό αντίκριζε πρώτο.

Όταν γύρισε όμως, ο πρώτος που αντίκρισε ήταν ο γιος του. Αρνούμενος να τον θυσιάσει, προκάλεσε την οργή των θεών, που έστειλαν λοιμό στη χώρα κι έτσι οι κάτοικοι αποφάσισαν να τον εξορίσουν.

Με την όπερα «Ιδομενέας» του W. A. Mozart σε σκηνοθεσία Στέφανου Κορωναίου το Φεστιβάλ τιμά την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η όπερα “Ιδομενέας” είναι μια συμπαραγωγή του Teatro Grattacielo με το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης.

Πρωταγωνιστούν βραβευμένοι λυρικοί τραγουδιστές της Camerata Bardi Vocal Academy N.Y που έχουν διακριθεί στους συγκεκριμένους ρόλους και προέρχονται από την Ν. Υόρκη και από χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. (Κίνα , Ισπανία, Πορτογαλία, Ισραήλ, Ελλάδα).

Πρόγραμμα Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου – 7-13 Σεπτεμβρίου | ώρα έναρξης 21:00

Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου
Όπερα “Ιδομενέας” του W. A. Mozart
Teatro Grattacielo New York
Camerata Bardi Vocal Academy New York

Το Λυρικό Θέατρο “Teatro Grattacielo” με έδρα τη Νέα Υόρκη και η Camerata Bardi Vocal Academy N.Y, παρουσιάζουν την όπερα “Ιδομενέας” του W. A. Mozart, σε πρωτοποριακή μορφή alla breve . Η όπερα “Ιδομενέας” είναι μια συμπαραγωγή του Teatro Grattacielo με το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου της Κρήτης.

Πρωταγωνιστούν βραβευμένοι λυρικοί τραγουδιστές της Camerata Bardi Vocal Academy N.Y που έχουν διακριθεί στους συγκεκριμένους ρόλους και προέρχονται από την Ν. Υόρκη και από χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. (Κίνα , Ισπανία, Πορτογαλία, Ισραήλ, Ελλάδα)

Με αυτή την υπέροχη όπερα η οποία είναι εμπνευσμένη από την Ελληνική μυθολογία και την ιστορία του βασιλιά Ιδομενέα της Κρήτης, σε σκηνοθεσία Στέφανου Κορωναίου, που είναι ο Καλλιτεχνικός και Γενικός Διευθυντής του πολιτιστικού οργανισμού (Teatro Grattacielo & Camerata Bardi), το φεστιβάλ γιορτάζει την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Opera “IDOMENEO” alla breve

Wolfgang Amadeus Mozart
Teatro Grattacielo New York
Camerata Bardi Vocal Academy New York
Stefanos Koroneos stage director
Lance Keller Lewis lighting designer
Kostas Tzanidakis costumes designer

Kinneret Ely-ILIA
Nikitas Gritzalis-IDOMENEO
Chung Wing Kwan-ELLETRA
Eva Marco-IDAMANTE
Marios Maniatopoulos-ARBACE
Pavlos Kordis -piano

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου

Opera Gala Concert
Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας
Με την ευκαιρία της επετείου των 44 χρόνων από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας, το φεστιβάλ αφιερώνει αυτή τη συναυλία στη μνήμη της, με τη συμμετοχή διεθνών λυρικών τραγουδιστών της Cαmerata Bardi Vocal Academy της Νέας Υόρκης από όλο τον κόσμο: Kinneret Ely- σοπράνο Nikitas Gkritzalis- τενόρος, Chung Wing Kwan-σοπράνο, Marios Maniatopoulos -τενόρος και Eva Marco -Μέτζο σοπράνο.

Στο πιάνο συνοδεύει ο Παύλος Κορδής Το πρόγραμμα περιλαμβάνει άριες και ντουέτα από γνωστές όπερες των: A. Dvořák, G. Verdi, G. Bizet, W.A.Mozart, P. I Tchaikovsky, J. Stauss, G. Puccini, F. Clea

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

Ορχήστρα Εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών
Η Ορχήστρα εγχόρδων της ΚΟΑ , στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου με τον τίτλο φεστιβάλ “ΜουσιΚώς”, συμμετέχει στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, με τους εξέχοντες μουσικούς της υπό την διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Νίκου Χαλιάσα και τη συμμετοχή του διάσημου Βέλγου φλαουτίστα Marc Grauwels. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των: Gluck, Tchaikovsky, Verdi, Γούζιου και Κωνσταντινίδη.

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου

Γιώργος Θεοφάνους, συνθέτης-πιανίστας
Η συναυλία είναι αφιερωμένη στα 30 χρόνια σπουδαίας μουσικής πορείας του ταλαντούχου συνθέτη και πιανίστα Γιώργου Θεοφάνους που χάρισε στο Ελληνικό τραγούδι μεγάλες επιτυχίες που αγαπήθηκαν πολύ και άντεξαν στον χρόνο. Με τη συνοδεία τεσσάρων εκπληκτικών φωνών, τη συμμετοχή εξαιρετικών μουσικών και τον ίδιο τον συνθέτη να συνοδεύει στο πιάνο, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει μια μοναδική συναυλία , με στόχο να μας κάνει συνοδοιπόρους σ’ αυτό το ταξίδι των 30 χρόνων.

Καλλιτεχνική & Γενική Διεύθυνση
Πηνελόπη Σερδάρη

Συνδιοργάνωση: Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου , Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού -Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του ΕΟΤ, του Teatro Grattacielo New York και της Camerata Bardi Vocal Academy NY

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Ουνέσκο.

Επίσημος χορηγός:
ΔΕΔΔΗΕ

Χορηγοί φιλοξενίας :
ATRIUM HOTELS
MITSIS HOTELS
Χορηγοί : Yachting Club, Μεσαιωνικό Ρόδο
Χορηγοί επικοινωνίας:
Εφημερίδα Ροδιακή, Εφημερίδα Δημοκρατική, Ράδιο Λυχνάρι. Αιγαίο TV, rhodes.com.gr

Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση στον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Ρόδου
ΔΟΠΑΡ: 22410 27427 εσωτερικό 5

*Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα υγείας που προβλέπονται για τον covid 19

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024