Ηλιόπουλος – Η κυβέρνηση απέτυχε στον εμβολιασμό – Ανοχύρωτο το ΕΣΥ
«Η απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τις άδειες όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ δείχνει ακριβώς το μέγεθος του προβλήματος στο δημόσιο σύστημα υγείας», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος
«Η κυβέρνηση βαδίζει στο νέο κύμα της πανδημίας με το δημόσιο σύστημα υγείας ανοχύρωτο και έχοντας αποτύχει στον εμβολιασμό», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8».
«Η απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τις άδειες όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ δείχνει ακριβώς το μέγεθος του προβλήματος στο δημόσιο σύστημα υγείας», σημείωσε και έθεσε το ερώτημα:
«Αν οποιοσδήποτε από εμάς βρεθεί σε ένα νοσοκομείο, θα αισθανθεί ασφάλεια να έχει από πάνω του ένα γιατρό, ο οποίος εδώ και ενάμιση χρόνο κάνει υπερπολλαπλάσιες από τις κανονικές εφημερίες και του έχουν στερηθεί όλες οι άδειες;».
«Τα νοσοκομεία παραμένουν υποστελεχωμένα τη στιγμή που έχουμε μπροστά μας ένα νέο κύμα της πανδημίας και αυτό συμβαίνει επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πίστεψε ποτέ πραγματικά στο δημόσιο σύστημα και δεν πήρε ποτέ ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυσή του», ανέφερε ακόμη και προσέθεσε:
«Αυτή τη στιγμή, με βάση τα επίσημα στοιχεία, οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ είναι λιγότεροι από ό,τι ήταν πριν μπούμε στην πανδημία, ενώ είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, αν όχι στον κόσμο, που εν μέσω πανδημίας συζητά το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων».
Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση κάνοντας λόγω για «ξεκάθαρη αποτυχία και στον εμβολιασμό» και σημειώνοντας το εξής: «Το 28% των πολιτών στη χώρα μας άνω των 80 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ στην Ευρώπη το ποσοστό αυτό είναι στο 5%». «Αν αυτό δεν είναι αποτυχία της κυβέρνησης, ποιανού είναι;».
«Σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε, «από την πλευρά μας συνεχίζουμε να λέμε ότι το εμβόλιο είναι αυτή τη στιγμή, όχι το μοναδικό, αλλά το βασικό εργαλείο μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συνεχίζουμε να καλούμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν και, με βάση και τη χθεσινή απόφαση του πολιτικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θα τρέξουμε και μία δική μας αυτόνομη καμπάνια για τον εμβολιασμό».
Αναφερθείς στις πυρκαγιές, στον απόηχο της συζήτησης στη Βουλή, τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ότι δεν κατάλαβε ούτε το μέγεθος της καταστροφής, ούτε το μέγεθος της στήριξης που χρειάζονται οι άνθρωποι που έχασαν στη φωτιά τους κόπους μιας ζωής αλλά ούτε και την κρισιμότητα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής».
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Μητσοτάκης υπόσχεται… εξευρωπαϊσμό επτά χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας
- Νέος προπονητής της Εφές ο Πάμπλο Λάσο
- Ο Ίθαν Χοκ μετανιώνει για τα παιδικά χρόνια της κόρης του Μάγια – «Ήταν δύσκολα και περίπλοκα»
- Γιατί οι δότες σπέρματος αποκτούν εκατοντάδες παιδιά: Η βιομηχανία των 2 δισ. και ο ρόλος της Δανίας
- Κρήτη: Στις 16 οι συλλήψεις για τις παράνομες επιδοτήσεις μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ – Βρέθηκαν χρυσές λίρες
- Lloyd’s List: Marinakis and Angelicoussis at the Top – 17 Greeks in the Top 100 of Global Shipping


