Είτε γλυκιά, είτε αλμυρή, η γαλλική νοστιμιά έχει πάντα μια θέση στην καρδιά μας.

Ο λόγος, φυσικά, για την κρέπα που δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν αν δημιουργηθεί σωστά.

Οι Γάλλοι – στους οποίους εξάλλου ανήκει η έμπνευση πίσω από την ανάλαφρη παρασκευή – κάνουν τα πάντα για να την τελειοποιήσουν.


Κι όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε ακόμη και… έρευνες στην Ecole Polytechnique στο Παρίσι για το τέλειο ψήσιμο της κρέπας, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Canterbury στη Νέα Ζηλανδία.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2019 έδειξε ότι το μυστικό βρίσκεται στο σωστό ψήσιμο και όχι στην αναλογία των υλικών.

Το κύριο πρόβλημα, σύμφωνα με τους ερευνητές είναι το πώς θα ρίξει κάποιος σωστά το υγρό μείγμα μέσα στο τηγάνι, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.

Το μυστικό δηλαδή βρίσκεται στα… χέρια μας!

Ύστερα από μια σειρά μαθηματικών υπολογισμών, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι η τέλεια κρέπα θέλει τις κατάλληλες κινήσεις για να μπορέσει να ετοιμαστεί σωστά. σύμφωνα με την επιστημονική τους θεωρία, πρέπει να ρίξουμε το μείγμα ακριβώς στη μέση του τηγανιού και στη συνέχεια να το γείρουμε λίγο, ώστε το υγρό να καλύψει τη μια πλευρά του σκεύους.

Στη συνέχεια, κάνουμε 1-2 ολόκληρους γύρους, ούτως ώστε το υγρό να κατανεμηθεί με ίσο τρόπο στο τηγάνι, μέχρι να το γυρίσουμε σε οριζόντια θέση, για να καλυφθούν πιθανές τρύπες.

Οι ερευνητές προς έκπληξή τους ανακάλυψαν ότι πολλοί επαγγελματίες εφαρμοζαν ενστικτωδώς τη θεωρία τους πολύ πριν την παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό.

Δες ακριβώς πώς θα φτιάξεις τις πιο… επιστημονικές κρέπες:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr