Συνήθως τα αλκοολούχα ποτά παχαίνουν και όσοι ξεκινούν δίαιτα τα αφαιρούν εντελώς από την διατροφή τους ή τα καταναλώνουν σε μικρές ποσότητες. Πρόσφατα όμως επιστήμονες ανακοίνωσαν πως υπάρχουν δυο αλκοολούχα ποτά που όχι μόνο δεν σε παχαίνουν αλλά βοηθούν κιόλα στο αδυνάτισμα.

Σύμφωνα λοιπόν με την Αμερικανική Χημική Εταιρία, τα αλκοολούχα ποτά που δεν αυξάνουν το βάρος σου, είναι η τεκίλα και το τζιν. Η τεκίλα μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και παράλληλα έχει πολύ λιγότερες θερμίδες σε σχέση με άλλα ποτά. Μάλιστα, ύστερα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια, διαπιστώθηκε πως η τεκίλα βοηθά και στην απώλεια βάρους.

Από την άλλη, το τζιν ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθά το σώμα μας να κάψει περισσότερες θερμίδες. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο Sigulda της Λετονίας, το τζιν μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό κατά 17% έως και μια ώρα μετά την κατανάλωσή του.

Αν λοιπόν σκέφτεστε πολλές φορές να πάρετε δεύτερο ποτό λόγω δίαιτας, αυτά τα δυο αλκοολούχα ποτά μπορούν να τη βοηθήσουν. Μην το παρακάνετε όμως…

Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο: Ντόμινο Αλλαγών 

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr