Γεννηματά – Νέα «καρφιά» για τον Μητσοτάκη – «Επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα»
Η Φώφη Γεννηματά σχολίασε με δηκτικό τρόπο τη συνέντευξη του πρωθυπουργού. Τόνισε ότι επιχειρεί να δικαιολογήσει όσα έχουν συμβεί με τις πυρκαγιές χωρίς να τα καταφέρνει.
Ότι προσπάθησε σήμερα «να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», κατηγορεί τον πρωθυπουργό, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, και μάλιστα, προσθέτει σε δήλωσή της, «μετά την προσχηματική συγγνώμη».
Ως εκ τούτου ο πρωθυπουργός, υποστηρίζει η κ. Γεννηματά, αδυνατεί «να παραδεχθεί αυτό που βλέπουν οι πολίτες. Ότι το δήθεν επιτελικό κράτος και το κυβερνητικό σύστημα πολιτικής προστασίας, απέτυχε στην πράξη. Οι ίδιοι οι αρμόδιοι υπουργοί του καθημερινά αυτοσυγχαίρονται και ο ίδιος τους δικαιολογεί, αποδεικνύοντας ότι οι δηλώσεις του περί απόδοσης ευθυνών, είναι μόνο για επικοινωνιακή κατανάλωση».
«Να αποδεχθεί τις προτάσεις που καταθέσαμε»
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, «για την ΝΔ, πάντα φταίνε άλλοι. Το 2007 ο στρατηγός άνεμος και τώρα που δεν υπήρχε, φταίει η κλιματική κρίση. Η κυβέρνηση τα έκανε όλα καλά. Αν βέβαια ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει πράγματι έστω και τώρα στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, δεν έχει παρά να αποδεχθεί προτάσεις που καταθέσαμε.
Για άμεση συζήτηση μεταξύ αρχηγών στην Βουλή, για συζήτηση στις κοινοβουλευτικές επιτροπές των σχεδίων ανασυγκρότησης και μηχανισμούς ελέγχου της εφαρμογής τους. Μην επαναληφθούν όσα έγιναν με το Ταμείο Μολυβιάτη.
Να συμμετέχουν ενεργά στα προγράμματα θεσμικοί φορείς που θα πρέπει όλοι να υπόκεινται σε λογοδοσία. Αρκετά με τη Μαξίμου ΑΕ. Όχι εξωθεσμικές λειτουργίες στην ανασυγκρότηση των περιοχών.
Τέλος όσον αφορά την κλιματική κρίση, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και πρότασή μας για κλιματικό νόμο είναι στο τραπέζι. Ιδού η Ρόδος…», καταλήγει στη δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
- Φανταστικός Τζολάκης, κρατάει ανέπαφη την εστία του (vid)
- Ιταλία: To δημόσιο πρέπει να αποζημιώσει την γερμανική ΜΚΟ Sea Watch με 76.000 ευρώ – Οργισμένη αντίδραση Μελόνι
- Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με Ζέλσον (vid)
- Τέλος για το Ελληνικό Πρόγραμμα της Deutsche Welle το 2027
- Έρευνα: Τι κάνει περήφανους τους Έλληνες – Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω
- Αυστρία: Τρεις νεκροί εξαιτίας χιονοστιβάδων