Γερμανία – Η Μέρκελ παίρνει το όπλο της κατά των ανεμβολίαστων
Αυστηρά μέτρα κατά των ανεμβολίαστων περιλαμβάνει το σχέδιο που θα υποβάλει σήμερα η Ανγκελα Μέρκελ στη διάσκεψή της με τους πρωθυπουργούς των γερμανικών κρατιδίων.
Κατάργηση των δωρεάν τεστ για τον νέο κοροναϊό, συνεκτίμηση του αριθμού των κρουσμάτων με το ποσοστό των εμβολιασμένων και τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και πρόσβαση σε κλειστούς χώρους μόνο για τους εμβολιασμένους, τους αναρρώσαντες και ανθρώπους εμβολιασμένους με αρνητικό τεστ προβλέπει σχέδιο που θα υποβάλει σήμερα η καγκελαρία στη διάσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων.
Αυστηρά μέτρα
Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild και το δίκτυο RND, με το σχέδιο που θα συζητηθεί σήμερα στο πλαίσιο της διάσκεψης με αντικείμενο την πολιτική κατά της πανδημίας τους επόμενους μήνες, η Καγκελαρία προωθεί τον περιορισμό της παροχής δωρεάν τεστ για τον νέο κοροναϊό μόνο σε όσους δεν μπορούν, για ιατρικούς λόγους, να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, εγκύους και ανηλίκους.
Ως πιθανότερη ημερομηνία εφαρμογής του νέου μέτρου θεωρείται η 10η Οκτωβρίου, όταν θα έχουν πλέον όλοι τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.
Η είσοδος σε νοσοκομεία, γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης, εστιατόρια, χώρους λατρείας, αθλητικές εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής θα επιτρέπεται μόνο σε όσους είτε έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, έχουν αναρρώσει από τη νόσο, ή υποβληθεί σε τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα.
Κατά τα δημοσιεύματα, ο νέοι κανόνες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ εντός του μήνα, αλλά μπορεί να τροποποιηθούν ή να καταργηθούν, αν ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού είναι – ανέλπιστα – χαμηλός.
Παράταση της «κατάστασης πανδημίας»
Ως όριο για την εφαρμογή ή την αναστολή των μέτρων προτείνεται να τεθούν τα 35 ή τα 50 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους ανά εβδομάδα, με κατώτατο όριο για τον εμβολιασμό στη χώρα το 75 ως 80%. Για την ώρα, η λήψη μέτρων γίνεται αυτόματα όταν ο δείκτης ξεπεράσει το 35.
Η καγκελαρία σκοπεύει μεταξύ άλλων να ζητήσει από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο να παρατείνει την «κατάσταση πανδημίας» στη χώρα πέραν της 11ης Σεπτεμβρίου, ώστε να υπάρχει η νομική βάση που απαιτείται για τη λήψη των περιοριστικών μέτρων.
Πηγή: ΑΠΕ
- ΠΑΣΟΚ: Δικαίωση για τα θύματα και όλους τους δημοκράτες η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή
- Τέλος στην περιπέτεια του Γιασικεβίτσιους – Έφυγε από το Ντουμπάι
- Χρυσή Αυγή: «Μία ιστορική μέρα, μία μεγάλη νίκη για την κοινωνία μας» – Μάγδα Φύσσα για την απόφαση του Εφετείου
- Ένας στους πέντε Ευρωπαίους θεωρεί τις ΗΠΑ «απειλή»: Μήπως ο Τραμπ σπρώχνει την ΕΕ στην αγκαλιά της Κίνας;
- Ιωάννινα: Τρύπα σε δρόμο «κατάπιε» όχημα καθαριότητας
- Ντουμπάι: «Μόλις επιτραπεί θα επαναπατριστούν όλοι οι Έλληνες» – Ο Γιάννης Λοβέρδος για τους εγκλωβισμένους
