Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ: Το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς που έπαιξαν με τη φανέλα της οι Αραούχο και Βράνιες

ΑΕΚ: Το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς που έπαιξαν με τη φανέλα της οι Αραούχο και Βράνιες

Η ΑΕΚ πρόλαβε να δηλώσει τους Βράνιες και Αραούχο ενόψει των αγώνων με τη Βελέζ

Η επιστροφή των Σέρχιο Αραούχο και Όγκνιεν Βράνιες έχει δημιουργήσει νοσταλγία στους φίλους της ΑΕΚ, οι οποίοι αναπολούν την ομάδα του 2018 που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, συνδυάζοντας την επιστροφή στην κορυφή έπειτα από 24 χρόνια με μια φοβερή ευρωπαϊκή πορεία.

Οι ιθύνοντες των Κιτρινόμαυρων πρόλαβαν να δηλώσουν τους δύο παίκτες εγκαίρως ενόψει των αγώνων με τη Βελέζ Μόσταρ, ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα ματς του β’ προκριματικού γύρου του Europa Conference League.

Οι δύο παίκτες έχουν συνδυάσει το όνομά τους με την φανέλα της ΑΕΚ και τις επιτυχίες των τελευταίων ετών.

Είναι τόσο αγαπητοί από τους φιλάθλους της ομάδας, που σε κάθε επιστροφή τους γίνονται δεκτοί με αισθήματα λατρείας.

Θυμίζουμε πως φέτος είναι η τρίτη επιστροφή στην ΑΕΚ και για τους δύο, και είναι πολύ πιθανό να τους δούμε σε κάποιο από τα ματς με τη Βελέζ.

Για να βρούμε την τελευταία φορά που συνυπήρξαν οι Αραούχο και Βράνιες σε ποδοσφαιρικό χορτάρι ευρωπαϊκής αναμέτρησης με την ΑΕΚ, πρέπει να ταξιδέψουμε 1.253 μέρες πριν.

Πιο συγκεκριμένα, στις 15 Φεβρουαρίου 2018, όταν η ΑΕΚ υποδέχτηκε την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο του 1ου σκέλους της φάσης των 32 του Europa League.

Η ΑΕΚ του 2018 και του Μανόλο Χιμένεθ δεν παρατούσε κανένα παιχνίδι. Αυτή η refuse to lose νοοτροπία είχε οδηγήσει σε εκπληκτικές ανατροπές, όταν όλα τα δεδομένα ήταν κόντρα στους Κιτρινόμαυρους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα εκείνης της χρονιάς ήταν το πρώτο πρώτο ματς με την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ, με το παιχνίδι να στραβώνει νωρίς.

Συγκεκριμένα, στο 19′ ο Μπακάκης έκανε μοιραίο λάθος χαρίζοντας την μπάλα στον Γκονζάλες, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα στην περιοχή, εκεί που είχαν προλάβει να πατήσουν τρεις παίκτες της Ντιναμό.

Ο Τσιγκάνκοβ έγινε αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 0-1. Αυτή μάλιστα ήταν και η μοναδική τελική εντός εστίας των Ουκρανών σε όλο το παιχνίδι.

Η ΑΕΚ όμως δεν τα παράτησε και στρίμωξε την Ντιναμό στα σχοινιά από τις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου.

Η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου άλλαξε πλήρως τη μορφή του αγώνα, με την Ένωση να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Οι Λάζαρος, Αραούχο, Γκάλο και Λιβάγια είδαν τις προσπάθειές τους να μην καταλήγουν στο στόχο, με τον τερματοφύλακα των Ουκρανών Μπόικο να είναι ο κορυφαίος της Ντιναμό, μέχρι το 81ο λεπτό της αναμέτρησης.

Εκεί σε ένα φάουλ της ΑΕΚ ο Λάζαρος βρήκε τον Αϊντάρεβιτς στο δεύτερο δοκάρι (μετά την άστοχη έξοδο του Μπόικο) και η Ένωση ισοφάρισε. Ο Αϊντάρεβιτς να θυμίσουμε είχε μπει στο 79′ (αντί του Γαλανόπουλου) και στην πρώτη του επαφή σκόραρε, στέλνοντας τις ομάδες στη ρεβάνς του Κιέβου με ανοιχτούς λογαριασμούς.

Στην ρεβάνς ο Μασούντ είχε χάσει το άχαστο, οι παίκτες της ΑΕΚ έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και το σκορ έμεινε στο 0-0 δίνοντας την πρόκριση στην Ντιναμό.

Ο Όγκνιεν Βράνιες δεν είχε αγωνιστεί στη δεύτερη αναμέτρηση, καθώς στον πρώτο αγώνα είχε δεχτεί την 3η του κίτρινη κάρτα στο Europa League, με αποτέλεσμα να χάσει τον επόμενο αγώνα στο Κίεβο.

Τριάμισι χρόνια είναι πολλά από την τελευταία φορά που είδαν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ τους Αραούχο και Βράνιες να αγωνίζονται παρέα σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Μένει να δούμε αν ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα τους ρίξει στη μάχη στους αγώνες με τη Βελέζ που έπονται.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024