Θα μείνει χωρίς Moët και Dom Perignon η ρωσική ελίτ;
Ο όμιλος LVMH σκέφτεται να κάνει πράξη την απειλή του να σταματήσει τις εξαγωγές σαμπάνιας στη Ρωσία, αντιδρώντας σε νόμο του Πούτιν που βαφτίζει «σαμπάνια» ρωσικούς αφρώδεις οίνους και ονομάζει τη σαμπάνια αφρώδη οίνο
Οι ρωσικές ελίτ θα μείνουν χωρίς Moët et Chandon, Veuve Cliquot και Dom Perignon;
Είναι πιθανό, αν ο όμιλος LVMH κάνει πράξη την απειλή του να σταματήσει τις εξαγωγές της σαμπάνιας αντιδρώντας στον νέο νόμο του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν που βαφτίζει «σαμπάνια» του ρωσικούς αφρώδεις οίνους και ονομάζει την σαμπάνια…αφρώδη οίνο.
Για την ακρίβεια, ρύθμιση του νέου νόμου ορίζει πως μόνο οι ρωσικοί αφρώδεις οίνοι θα ονομάζονται πλέον σαμπάνια, ενώ η πραγματική γαλλική σαμπάνια θα πρέπει στο εξής να ονομάζεται αφρώδης οίνος.
Η ρωσική θυγατρική του γαλλικού ομίλου LVMH που παρασκευάζει τις διάσημες σαμπάνιες Moët et Chandon, Veuve Cliquot και Dom Perignon προειδοποίησε ήδη τους τοπικούς της συνεργάτες ότι απαντά στον νέο νόμο σταματώντας τις αποστολές προς την Ρωσία.
Ο όρος «σαμπάνια» αποτελεί ονομασία προελεύσεως τον οποίο υπερασπίζεται με πάθος η Γαλλία υπενθυμίζοντας ότι η σαμπάνια πρέπει να προέρχεται από συγκεκριμένη περιοχή της Καμπανίας για να έχει το δικαίωμα να ονομάζεται «σαμπάνια».
Η απόφαση αυτή δεν θα προκαλέσει σεισμό στην αγορά, θεωρεί όπως μεταδίδει σχετικά το ΑΠΕ, ο ρώσος ειδικός του τομέα Βαντίν Ντρομπίζ, υπενθυμίζοντας ότι ο όμιλος LVMH κατέχει αρκετά περιορισμένο μέρος της αγοράς στην Ρωσία και είναι πεπεισμένος ότι οι ρώσοι πελάτες θα βρουν ισάξια εναλλακτικά προϊόντα.
«Δεν θα υπάρξει πραξικόπημα ή αυτοκτονίες εν σειρά στους κόλπους των ρωσικών ελίτ απλά και μόνο επειδή δεν θα βρίσκουν πια Moët», ισχυρίζεται.
Την άποψή του δεν συμμερίζεται καθόλου η Αννα Τσερνισόβα, σύμβουλος αγοράς, που αναρωτιέται για τον σκοπό του νέου νόμου.
«Το τηλέφωνό μου δεν έχει σταματήσει να χτυπά, οι πελάτες μου προσπαθούν να δουν τι θα κάνουν», λέει η Τσερνισόβα, μία από τις επαγγελματικές δραστηριότητες της οποίας είναι να βοηθά τους πελάτες να συγκροτήσουν κάβες με μπουκάλια εξαιρετικού χαρακτήρα.
«Πώς θα οπισθοχωρήσουν; Πολλοί πολιτικοί αξιωματούχοι αγαπούν αυτές τις σαμπάνιες», λέει και αναρωτιέται ποιος μπορεί να είναι ο στόχος του ρωσικού κοινοβουλίου.
- Δίκη Τεμπών: Μήνυση κατά Κυρανάκη και νομική κίνηση κατά Καραμανλή προανήγγειλε κατηγορούμενος
- Ποιες θεωρούνται οι πρώτες «κλεισμένες» μεταγραφές της Euroleague: Ο ΜακΙντάιρ, ο Πίτερς και οι τρεις κινήσεις της Μπαρτσελόνα
- Κρήτη: Ένα 5χρονο παιδί πάτησε αναμμένα κάρβουνα σε παραλία – Στο εξωτερικό με ειδική πτήση
- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον
- O 89χρονος μετά τον ΕΦΚΑ πήγε στο Ειρηνοδικείο στη Λουκάρεως και άνοιξε πυρ – Τέσσερις τραυματίες
- Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, Πρόεδρος PIF: «Ζητάμε την επιβράβευση της καινοτομίας, όχι μόνο την πρόσβαση!»
- Σούπερ ημιτελικός στο Champions League: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν με το… βλέμμα στη Βουδαπέστη
- Σάμος: Στάχτη 20 στρέμματα μετά από φωτιά στη δυτική πλευρά του νησιού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442